Help de bevolking van Oekraïne

Gedupeerden kunnen fluiten naar geld van Landmarkt

Vrijdag 31 augustus 2012

Door Redactie

Randy Gasper

Een klein beetje vreemd, dat is het wel. De snelle overname van het Landmarkt concern. Gisteren werd het faillisement wereldkundig gemaakt voor dit bedrijf. Een paar uur later bleek de overname al beklonken en werd de pers geïnformeerd.

Leveranciers en andere partijen die zaken hebben gedaan met de Apeldoornse Landmarkt kunnen fluiten naar hun geld. Zo ook zanger/entertainer Tom van Zevenbergen. Hij heeft een aantal promotionele activiteiten gedaan. Hij schreef vervolgens een rekening uit van ruim 1.000 euro. ‘Ik heb de curator gesproken’, zegt Van Zevenbergen, ‘maar volgens hem zijn de kansen dat ik wat krijg zo goed als nihil. Misschien 10%. Klote! Maar voor de mensen die hier werken is het allemaal nog erger!’

Apeldoorn Direct sprak met Tom van Zevenbergen toen hij met een camerateam verhaal wilde gaan halen bij de overdekte supermarkt. Daar sprak hij met een aantal klanten die dachten de winkel nog te kunnen bezoeken, maar ook leveranciers die toch even kwamen kijken hoe of wat. Zij kwamen echter voor een dichte deur te staan, terwijl binnen de betrokken hoge piefen wel degelijk aanwezig waren.

Ze wisten zich beduidend geen raad met deze onverwachte aandacht. Zij wilden dan ook niet voor de camera verschijnen. Via de achterdeur verdwenen ze later naar buiten.

In Amsterdam gaat het concept door. Onder dezelfde naam Landmarkt, met zoveel mogelijk personeel van de bestaande vestiging, maar onder een andere niet in het persbericht vermelde eigenaar. In Apeldoorn blijft Landmarkt dicht. De gedupeerden blijven gedupeerd.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?