Geen Midwinter Marathon Apeldoorn in februari 2021

Vrijdag 11 december 2020

Door Redactie

Archief Apeldoorn Direct/ Roelof Rump

Het is nog nooit in de geschiedenis van de Midwinter Marathon gebeurd, maar COVID-19 zet ook een streep door de 48ste editie van de Midwinter Marathon. Dat heeft de organisatie van het evenement gisteravond, donderdag 10 december, gestuurd aan alle coördinatoren en vrijwilligers.

“We hebben gewacht, gehoopt en plannen uitgewerkt, maar het is duidelijk dat een grootschalig evenement als de Midwinter Marathon niet gehouden kan worden”, legt voorzitter Frans Mulderij uit. “De persconferentie van afgelopen dinsdagavond heeft duidelijk gemaakt dat er voorlopig geen versoepelingen te verwachten zijn. Sterker nog, de kans op scherpere maatregelen liggen eerder voor de hand.”

Geen alternatieve datum

Frans vervolgt: “Als bestuur hebben wij vanavond besloten om niet verder te gaan met de voorbereidingen van de 48ste editie. Ook hebben we besloten om geen alternatieve datum te prikken in 2021. We zijn een vrijwilligersorganisatie en 2 evenementen binnen een tijdsbestek van een halfjaar en de druk op de loopkalender in september – oktober, maakt dat we hiertoe ook besloten hebben.”

Hij zegt het vervelend te vinden: “Maar we kunnen helaas niet anders. Het weekend van 5, 6 en 7 februari zal vreemd zijn zonder Midwinter Marathon. Geen lopers, geen publiek, geen vlaggen, geen speaker niets van dat alles. Vreemd, de Midwinter Marathon die altijd doorgaat…regen, sneeuw, kou: het is nooit een probleem geweest. COVID-19 nu wel.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!