Help de bevolking van Oekraïne

Net op tijd droog voor Muziek in de Parken

Zondag 14 augustus 2011

Door Stadsmens

Muziek in de Parken werd onverwacht toch nog een succes. Het weer, regen en nog eens regen, dreigde zondagochtend roet in het eten te gooien. Kennelijk bedacht Apollo zich in de loop van de ochtend en dacht: Ach, laat ik het openluchtfeestje van al die Apeldoornse muziekliefhebbers nou eens niet vergallen. Zo kon het gebeuren dat de zeven locaties in de Parken waar het muziekfestival zich afspeelde, druk werden bezocht. In Het Oranjepark, Wilhelminapark, Verzetstrijderspark en in de tuinen van een aantal woonhuizen genoten de vele bezoekers van klassieke concerten van uiteenlopende soort. Strijkers, blazers, accordeonspelers en koren speelden onder een bewolkte hemel hun muziek voor een gemêleerd maar vooral ouder publiek.

In het Verzetstrijderspark was bovendien het evenement kunst in de Parken gaande waardoor het rondom villa Marialust een drukte van belang was. Dat evenement zou besloten worden met een kunstveiling ten behoeve van stichting K’leef. Vanuit een luie stoel onder een waterig zonnetje voor zijn atelier, was het samen met beeldend kunstenaar Etienne Bagchus, genieten van al die mensen die maar niet leken te kunnen kiezen tussen kunst en muziek en zich dus maar laafden aan beide.

Over de kwaliteit van de concerten heb ik geen oordeel. Ik ben geen kenner van het genre en vind klassiek al gauw vervelend en saai worden. Gelukkig was de belangstelling groot en aan het applaus tijdens een aantal concerten te horen zat het met de kwaliteit en de waardering ook wel goed. Zo werd het toch nog een mooie middag in dit fraaie stukje Apeldoorn en hoefde deze optredens niet te worden afgelast zoals met een aantal eerdere concerten in deze NJO muziekzomer wel het geval was. (foto: Peter Vroon)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?