Gemeenten NOG lanceren app ter ondersteuning professionals bij aanpak huiselijk geweld

Vrijdag 1 december 2017

Door Redactie

Peter Vroon

De gemeenten in Noord Oost Gelderland lanceren hebben een meldcode app voor de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling gelanceerd. Deze app is voor professionals in de zorg, het onderwijs en de kinderopvang. Naast de overheid spelen zij vooral een belangrijke rol in de bestrijding van huiselijk geweld en kindermishandeling. Professionals zoals leerkrachten zien kinderen dagelijks in de klas en vangen vaak als eerste signalen op.

Meldcode App
Om professionals en organisaties te steunen in de aanpak hebben de gemeenten in Noord Oost Gelderland een speciale meldcode app ontwikkeld. In de app zijn de 5 stappen van de meldcode uitgewerkt. Bij elke stap staat een beschrijving voor professionals wat zij kunnen doen, relevante informatie en handige tips. De app richt zich op alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling, daaronder ook begrepen: seksueel geweld, vrouwelijke genitale verminking, eergerelateerd geweld, oudermishandeling (kind-oudergeweld), ouderenmishandeling en huwelijksdwang.

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
De meldcode huislijk geweld en kindermishandeling vertelt professionals wat er van hen wordt verwacht bij vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling. Vroegsignalering is zeer belangrijk omdat er dan tijdig kan worden gehandeld. De meldcode leidt professionals stap voor stap in het proces. Voor een groot aantal professionals geldt dat de organisatie waar zij werkzaam zijn of de beroepsgroep (voor vrijgevestigde) verplicht is een eigen meldcode of handelingsprotocol te hanteren.

De app is tijdens de Open dag van Veilig Thuis NOG officieel gelanceerd. Professionals kunnen de app via www.meldcode-nog.nl op telefoon, tablet en/of computer zetten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!