Geslaagd avondje heavy metal

Zaterdag 28 januari 2012

Door Ernst van Rossum

Ernst van Rossum - Frevaro

Neckbreak Nation , deze in 2010 opgerichte metalband speelde afgelopen vrijdag in de Gigant een stukje onvervalste snoeiharde metal.

Je ziet dat het plezier er af spat bij deze band vol jonge honden. Vooral de drums die door Ivo werd gefolterd was voor mij een waar genot , maar ik ben dan ook een fan van goede drums. Ook het gitaar spel was goed verzorgd en solo’s waren een genot om aan te horen. Martin van Hail off Bullets memoreerde het al, er is nog genoeg aanstormend talent. En daar moet ik Martin gelijk in geven, beide bands in het voorprogramma van Hail off Bullets hebben genoeg potentie om een vaste waarde te veroveren in het metal gebeuren.

De hoofd act Hail off Bullets is een band die zijn sporen reeds heeft verdiend, maar desondanks toch verfrissend is te noemen met hun muziek en act. Het snaar strakke spel van Paul Baayens en de rauwe stem van Martin van Drunen weten mij te bekoren, niks ten nadele van de andere bandmembers. Ooit schreef iemand over deze band ” Old school as fuck, maar allesbehalve gammel. De opgeruwde sound is diep en kervend, evenals de strot van Martin van Drunen. Een uitstekende match. Grauwe riffs rollen traag langs de in de modder wegzakkende lijken, wiens ogen uitdrukkingloos in het niets staren”, zo heb ik het deze avond ook ervaren.

De teksten van Hail off Bullets gaan over de strijd in de 2e wereldoorlog. Het is zo jammer dat deze avonden zo weinig publiek trekken, terwijl een Brainstorm festival een volle zaal trekt in de Gigant. Zou dat misschien iets te maken hebben met minder verzorgde PR van Gigant zijde? Jammer als dat zo is, want metal in al zijn vormen heeft genoeg aanhangers van jong tot oud. Ik hoop toch dat de Gigant meer van deze metal avonden wil programmeren.

Want bands zoals Hail off Bullets , Neckbreak Nation en Funeral Whore een groot publiek. Tevens wil ik Earik Mortem bedanken met zijn onnavolgbare muziekkeuze tussen de band wissels deze gast heeft het Metal hart op de juiste plaats zitten. Dus al met al weer een geslaagde metal de avond.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!