Getikt. Bunkeren.

Maandag 14 augustus 2017

Door Ragrenner

Ragrenner

Ik woon in een kinderarme buurt, inmiddels.  Mijn buurjoch Tonnie is namelijk een van de weinigen die het woord hangjongere niet letterlijk heeft genomen. Ik weet niet zeker of dat komt doordat de andere hangjongeren de deur plat liepen bij het Bunkertje en Tonnie bunkeren anders interpreteerde. Tonnie is wel een eikel maar zal nooit in een boom gaan hangen, dat lukt hem domweg niet. Hij gaat namelijk sinds hij kan lopen dagelijks naar de Mac en vreet zich vol. Dáár krijgt “onze” bolumineuze buurtpuist namelijk een kick van! Lopen is er trouwens sinds hij Ton heet niet meer bij en rijdt hij in een elektrische stoel met rupsbanden. ’t Is een aardig ventje met een klein vet hart. Hij noemt mij altijd Meneer Tosti, vanwege de Crocs die ik veel draag, zijn letterlijke vertaling van “Croque Monsieur” waarmee ik in de buurtsuper altijd wordt begroet.
Ik heb het te doen met deze kleine trieste moloch. Voor hij volledig dichtgroeit zal ik een natte spons op zijn hoofd drukken en hem met een AED liefdevol uit zijn lijden verlossen. Een willoos slachtoffer met alleen een laatste wil dus dat is dik voor elkaar. Hij wil een BBQ tijdens zijn crematie en Ronald McDonald als uitvaartleider. Wordt een spetterend feest, zal ik persoonlijk voor zorgen!

Waar wil ik heen? Ik had nog geen idee toen ik aan dit stukje begon maar er blijkt nog een overeenkomst tussen de Mac en het Bunkertje behalve het slopende spul dat ze allebei verkopen. De wietwinkel heeft sinds een paar maanden namelijk óók een drive-in.
En daar kan ik mij echt druk over maken! Sinds het tunneltje onder het spoor door dicht is, steken de zombies al jaren via een omweg veelal zonder kijken de laan van Mensenresten over voor hun dagelijks vleugje “vluchtgedrag”, met alle gevaren van dien. Maar dat was dus niet genoeg.

Sinds de THC-building in mei 2014 in rook opging en de hele buurt gratis een week stoned is geweest moest de boel zo nodig herbouwd worden. Prima, karakteristiek gebouwtje. Maar niet (weer) als pleisterplaats voor een gedoog-joint-venture op die plek!
Levensgevaarlijk. De straat oversteken zonder verkeerslicht als voetganger staat al gelijk aan “Russische-roulette” laat staan met je hoofd in de wolken door de wiet. En dus nu ook een drive-in in zo’n fijne onoverzichtelijke bocht!
Onbegrijpelijk, als verantwoordelijk wethouder van de Gemeente Apeldoorn moet je wel getikt zijn om daar toestemming voor te geven.

Het is een kwestie van tijd tot het eerste ongeluk en het zal me niet verbazen dat er dan een luchtbrug komt. Wel leuk, ben je al high voor je er bent.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!