Getikt. Komkommertijd.

Maandag 21 augustus 2017

Door Ragrenner

Ragrenner

Ik heb in de slappe zomermaanden wat komkommernieuws verzameld dat jou, geachte lezer, naar alle waarschijnlijkheid is ontgaan.

Willem wordt wakker.

Er wordt tijdens de plezierjacht in de kroondomeinen nog maar weinig gelachen. WimAlex staat het huilen nader dan het lachen omdat een nieuw kabinet maar niet uit de kast wil komen. Het lijkt erop dat er tijdens de formatie meer in de voet en in de lucht geschoten wordt dan raak. Ook de wildgroei van Klaver is bij de konijnen af en is er als een haas vandoor gegaan. Ook op het Apeldoorns Kanaal is er voorlopig geen sprake van plezierjacht.

Oneerlijke concurrentie.

Sinds de drive-in bij ’t Bunkertje aan de laan van Mensenresten open is stijgt daar de vraag naar hamburgers. McDonalds overweegt een tegenactie door bio-wiet-salades te gaan verkopen.

Minaretteketet!

Uit piëteit voor de Big Ben die de komende jaren wegens restauratie het zwijgen wordt opgelegd heeft de Imam van de Moskee aan de Sophialaan besloten het azan in het Engels door de muezzin via de minaret aan de grote klok te hangen. (Ja ja, klik op de linkjes en je leert ook nog wat over onze medelanders.) Overigens staat dit hele blogje vol met wetenswaardigheden, als je maar klikt!

Zwaar kloten.

Klootschietvereniging “het Woudhuis” aan de Lupineweg is behoorlijk onthand geraakt. Bij een brutale inbraak in juli zijn alle kloten gestolen. De vereniging blijkt onderverzekerd en de aanschaf van nieuwe kloten drukt als een loden last op het eigen vermogen van de vereniging. Aangezien er zonder ballen geen zak te beleven valt zijn de leden opgeroepen diep in de buidel te tasten!

Om te onthouden.

A.G.O.V.V. (Apeldoornse Geheelonthouders Voetbalvereniging) heeft dit jaar qua bezoekersaantallen niets te klagen. De bewoners van Orden daarentegen wel. Sinds ook het tweede oefenveld van de blauwe knoop in gebruik is genomen als parkeergelegenheid voor gasten van de Apenheul neemt de verkeersoverlast toe. Men verwacht een opleving van de voetbalclub en het bestuur is van plan om een nieuw elftal samen te stellen, speciaal om na sluitingstijd van de apenrots oefenwedstrijden te gaan spelen tussen de auto’s om het vertrekkende publiek tegen een kleine vergoeding te vermaken. Wordt het toch nog betaald voetbal!

Rode Baron.

De achterkleindochter van de Rode Baron is onlangs neergestreken op vliegveld Teuge. Haar bezoek komt niet zomaar uit de lucht vallen. Ze wil actie voeren tegen de voorgenomen vliegroute van en naar vliegveld Lelystad over Teuge. Het voor parachutisten populaire vliegveld wordt daardoor bedreigd omdat springen, in het bijzonder de vrije val, dan niet meer mogelijk is. De nazaat van de Rode Baron zegt het luchtruim boven Teuge desgewenst te willen verdedigen in de voetsporen van haar overgrootvader onder het motto; “Dan liever de lucht in”, een uitspraak van een van haar helden Jan van Speijk die zelf een groot bewonderaar van haar overgrootvader was. De luchtleiding is blij met haar actie maar onthoudt zich van verder commentaar.

Je moet wel getikt zijn om tot hier te lezen, als beloning hier nog een fijn plaatje ter afsluiting,
tot volgende week.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!