Getuigen mishandeling meisje gezocht

Dinsdag 20 mei 2014

Door Redactie

Joke de Wolde

De politie zoekt getuigen van de mishandeling van een 15-jarig meisje afgelopen maandag 12 mei aan de Waleweingaarde in Apeldoorn. Het meisje heeft vrijdag aangifte gedaan van de mishandeling.

Zij fietste die dag even na 15.00 uur via het Matenpark naar huis. Aan de Waleweingaarde zag ze een groep van vier jongens bij de struiken staan. Toen ze hen passeerde werd het meisje door een van de jongens van haar fiets getrokken. Daarna is het meisje door twee van de jongens geschopt en geslagen. De twee andere jongens stonden op de uitkijk. Toen er iemand aankwam renden de jongens weg richting het station en lieten het meisje achter.

Getuigen gezocht

Het meisje heeft vrijdag aangifte gedaan van de mishandeling. De politie heeft een onderzoek ingesteld en zoekt getuigen. Heeft u iets gezien die maandag of heeft u op basis van het signalement een vermoeden wie de daders geweest kunnen zijn, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een melding doorgeven kan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Signalement

De jongens die het meisje mishandelden zijn vermoedelijk tussen de 15 en 18 jaar oud. Één van hen heeft schouderlang haar, vermoedelijk blond van kleur. Hij heeft een dun postuur en droeg die dag zwarte kleding, een wijde broek en had een capuchon op.

De andere jongen heeft bruin, kort haar, een stevig postuur en droeg die dag een spijkerbroek en een donkerblauw jack. Opvallend detail van deze verdachte is dat hij een tatoeage op zijn hand heeft met een in sierletters geschreven woord.

Van de andere twee jongens is alleen bekend dat ze die dag een donkere jas of vest met capuchon droegen.

Bron: politie.nl | Laatste update: 19-05-2014 | 14:18

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?