Gezocht: Helpende handen voor de StadsAkkers

Woensdag 13 augustus 2014

Door Redactie

© StadsAkkers

Pieperpret

StadsAkkers is op zoek naar helpende handen. Mensen die willen helpen met het oogsten van de aardappels. Op vrijdag 15 augustus beginnen ze om half negen op de StadsAkkers met het oogsten van de aardappels en dat kunnen ze niet alleen. Daarom zijn alle helpende handen welkom! Kom jij ze helpen om al die aardappels uit de grond te krijgen? Hoe meer mensen hoe meer plezier! StadsAkkers hoopt jou vrijdag te zien aan de Dommeweg 5 in Apeldoorn.
 

StadsAkkers

Op de StadsAkkers worden aardappels, groenten, fruit, kruiden, noten en nog veel meer gekweekt. Een bedrijf dat gerund wordt door vrijwilligers, uitkeringsgerechtigden uit allerlei regelingen en mensen die terugkeren uit de psychiatrie. Inmiddels werken er meer dan 40 mensen. Sommigen werken 2 halve dagen, anderen drie hele. Zij werken onder leiding van een tuinder en gebruiken biologische methoden, dus met natuurlijke mest, zonder pesticiden en met biologisch plant- en zaaigoed.

Één kwart van wat de StadsAkkers produceert wordt gratis geleverd aan de Voedselbank. Om een paar voorbeelden te noemen; dat is 5000 kg. aardappels en 4000 kroppen sla.  Het geld dat de StadsAkkers verdient met alles wat ze verkopen en niet gratis weggeven aan de Voedselbank, heeft men hard nodig om overeind te blijven. Ze ontvangen namelijk geen subsidie.

Iedereen die zin heeft, vrijwillig of met welke uitkering dan ook (want daarover zijn harde afspraken gemaakt) is van harte welkom om mee te werken. Goed gereedschap. Goeie werksfeer. Een prachtige plek. Groene vingers niet nodig, wel goeie zin (de rest leer je vanzelf).

Voor meer info stuur een bericht naar info@stadsakkers.nl of een telefoontje naar 06 25004760 (Suzan).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!