Gezocht: meedenkende Apeldoorners

Dinsdag 26 januari 2021

Door Redactie

Alle gemeentes in Nederland gaan de komende jaren aan de slag om in 2050 van het aardgas af te zijn. Dit is een ingrijpende maatregel. Langzaam maar zeker gaan we stoppen met het gebruik van aardgas en moet er hard nagedacht worden over alternatieven. Ook de gemeente Apeldoorn moet eraan geloven.

Visie

De gemeente kiest ervoor eerst een warmtevisie op te stellen. In dit document wordt vastgelegd wanneer welk deel van de gemeente van het aardgas afgaat en wat duurzame alternatieven zijn. Dit heeft nogal wat gevolgen voor inwoners van Apeldoorn. Denk bijvoorbeeld aan je manier van koken, hoe worden onze huizen voorzien van verwarming en warm water?

Deze visie wordt niet alleen gemaakt door de gemeente maar ook door partners en organisaties. Omdat het ons allemaal treft is het niet meer dan logisch dat ook inwoners een stem hierin kunnen krijgen. De gemeente zou het op prijs stellen als je meedenkt. Dit kan op twee manieren, via een vragenlijst en via de Tafel van 15.

Vragenlijst

In de vragenlijst kun je laten zien wat je belangrijk vindt. Heb je zelf al  energiebesparende maatregelen genomen? Is je huis voldoende geïsoleerd? Wat kun je nog meer zelf doen? Wat verwacht je van de gemeente? Als je mee wilt doen vul de vragenlijst in via www.apeldoorn.nl/vragenlijstaardgasvrij De gemeente hoort graag wat jij er van vindt.

Tafel van 15

Wil je liever op een andere manier meedenken? Geef je dan op voor de Tafel van 15. Dit zal een gemêleerde groep worden van 15 inwoners van Apeldoorn, divers in leeftijd, geslacht, inkomen, zowel huurders als kopers. De groep zal zo’n drie keer bij elkaar komen in maart en april, via online sessies van 1,5 uur. Vind je het leuk en belangrijk om actief mee te denken en je mening over de pannen te geven kijk dan op www.apeldoorn.nl/tafel van15 en meld je aan voor 19 februari.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!