Glazen Huisje Apeldoorn: het aftellen is begonnen

Vrijdag 9 december 2016

Door Redactie

Rob Bremer

Voor de 2 dj’s die in het Glazen Huisje Apeldoorn gaat het aftellen nu echt beginnen. Over precies een week, op vrijdag 16 december om 9 uur, worden ze symbolisch opgesloten in het Glazen Huisje Apeldoorn. Het etalagehuisje van Modehuis Beermann, voor de deur van Salon1813, wordt dan gebruikt voor de inzamelingsactie van RTV Apeldoorn om geld op te halen voor Serieus Request. Dj’s Jasper Koot en Chantal Zwaag, die het stokje overnemen van Gert Mulder en Derk Laning, kunnen niet wachten.

Nog een week tot het Glazen Huisje Apeldoorn, hebben jullie er zin in?
Jasper: ,,Enorm! Na zo’n lange tijd met voorbereidingen: laat het nu maar komen!”
Chantal: ,,Zeker! Ondanks dat ik me dit jaar voor het eerst tijdens het evenement niet bezighoudt met de redactie, ben ik al wel maanden bezig met het regelen van de artiesten enzo. Elke vrije minuut is daar in gaan zitten. Dat betekent wel dat ik dat dus nu los moet gaan laten. Alles is bijna rond nu, alleen even wat laatste puntjes op de i zetten.”

Waar heb je het meest zin in?
Jasper: ,,Om voor al die mensen die een liedje aanvragen, op een enthousiaste manier dit op de radio te brengen.
Chantal: ,,Ik hoop vooral dat het enorm leeft in Apeldoorn en dat iedereen even langskomt en wat geld doneert. Ons motto is altijd dat je, als je bij ons je geld komt aanbieden, altijd aandacht krijgt voor je actie. Dat is ook zo mooi, of je nou met 5 euro komt of met 5000 euro, je krijgt altijd even je momentje.”

Waar zie je tegenop?
Jasper: ,,De weinige uurtjes slaap.”
Chantal: ,,Ik eigenlijk vooral tegen het 55 uur niet eten. We krijgen wel Juvo, een poedertje wat je moet mengen met wat drinken, en ik heb er alle vertrouwen in dat dat goedkomt, maar toch, 2,5 dag niet eten is best lang. Dat slapen, ik weet niet zo goed hoe ik daarop ga reageren, 1 nachtje slecht slapen trek ik best, maar 2…geen idee.”

Wat verwacht je ervan?
Jasper: ,,Ik verwacht veel lol, improvisatie en alles wat ik nu nog niet kan verwachten.”
Chantal: ,,Dat inderdaad. Het gaat vooral echt een ervaring worden die we nooit meer vergeten, denk ik.”

Met welk eten moeten mensen echt niet voor het huisje gaan staan tijdens die 55 uur?
Jasper: ,,Geurende speklapjes.”
Chantal: ,,Lekkere broodjes, Oreo-koekjes en avondeten. Ik denk dat ik het best even lastig krijg als ik onze vrijwilligers ’s avonds lekker een warme maaltijd naar binnen zie werken. Vier jaar lang heb ik de dj’s altijd een beetje geplaagd ermee als wij als team gingen eten en zij dat niet mochten, maar bij deze bied ik daar mijn excuses voor aan. De geur van een verse pasta of frietjes… ik ben er bang voor. Al zegt Gert dat dat allemaal wel mee zal vallen.”

Hoe vaak krijgen jullie een shake?
Jasper: ,,Dat zie ik vanzelf wel.”
Chantal: ,,In principe krijgen we ontbijt, lunch en avondeten als sapjes en daar tussendoor krijgen we het ook nog af en toe. Dus ik geloof iets van 5 á 6 keer per dag.”

Hoe vaak mogen jullie slapen?
Jasper: ,,3 tot 3,5 uur per nacht…”
Chantal: ,,Ik mag even uit het huisje van 23 tot 3 uur, Jasper van 3 tot 7 uur. Dat betekent inderdaad dat je al met al 3 uurtjes slaapt, als je geluk hebt.”

Hoe groot is dat huisje nou eigenlijk precies?
Jasper: ,,Ik gok zo’n 2 bij 3 meter.”
Chantal: ,,Volgens mij ook zoiets inderdaad. Heel krap, maar wel heel knus, haha!”

Mogen jullie wel naar de wc?
Jasper: ,,Ik mag toch hopen van wel!”
Chantal: ,,Ja hoor, dat mag gewoon, gelukkig.”

Heb je nog tips gehad van de vorige dj’s?
Jasper: ,,Bereid je maar gewoon niet voor; dat heeft uiteindelijk toch geen zin. Bijna alles zal vanuit improvisatie moeten gebeuren. En nog één: doe vooral rustig en spaarzaam met je energie in het begin. Die energie heb je namelijk later in die 55 uur nog hard nodig.”
Chantal: ,,Die tips zijn inderdaad zeker bruikbaar. Ik denk dat je geneigd bent in het begin al snel hyper te worden en te gaan springen, maar die energie kunnen we beter opsparen. Al sluit ik zeker niet uit dat we die ‘hyperheid’ kunnen tegenhouden. We zijn beiden gewoon heel enthousiast en druk.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?