Gorilla Bongo in binnenstad Apeldoorn

Woensdag 7 mei 2014

Door Redactie

Apenheul

Dinsdagmiddag onthulde burgemeester Berends met hulp van enkele kinderen het nieuwe beeld op de hoek Hoofdstraat Kanaalstraat. Het beeld stelt de in 2005 overleden zilverrrug Bongo van Apenheul voor. Het beeld is door Apenheul in bruikleen gegeven aan de gemeente Apeldoorn om als visitekaartje voor de binnenstad te dienen. Na de feestelijke onthulling kregen de kinderen toepasselijk het snoep Apenkoppen uitgedeeld.

Toeristische trekpleister

Apeldoorn is een toeristische trekpleister. Organisaties zoals Apenheul, één van de topattracties van Nederland, en de gemeente Apeldoorn werken nauw samen om het toerisme te versterken. Samenwerking wordt gezocht om Apeldoorn nog beter op de kaart te zetten. Het beeld van Bongo markeert nu de entree van het voetgangersgebied in de binnenstad.

Binnenstad steeds groener

Apeldoorn wil de binnenstad groener en mooier maken. Op de hoek Hoofdstraat Kanaalstraat is enige jaren geleden het gebouw gesloopt. Het terrein is tijdelijk ingericht als parkeerterrein in afwachting van de ontwikkeling van nieuwe winkels door ontwikkelaar v.o.f. CBB. Om deze plek mooier en groener te maken is er nu een groene border om het parkeerterrein aangelegd met op de hoek plek voor een kunstwerk met bankjes.

Op de foto

De Apenheul heeft een winactie opgezet. Iedereen die in de meivakantie (t/m 11 mei) het zogenaamde Bongopark bezoekt, maakt kans op 4 vrijkaarten voor Apenheul. De bedoeling is om een selfie te maken met, op, onder of voor het beeld van Bongo en deze op Facebook of Twitter te plaatsen met hashtag #Bongopark. De leukste foto is goed voor 4 vrijkaarten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?