Grappige geiten en knappe kippen op De Zonnewende

Maandag 6 oktober 2014

Door Redactie

De Zonnewende

Daltonschool de Zonnewende viert niet alleen op 4 oktober dierendag. De afgelopen twee weken werd het project ‘dieren’ gehouden in de school. Het project werd afgelopen donderdag feestelijk afgesloten met het plaatsen van een stoeptegel tegen dierenleed op beide locaties.

“Dieren maken deel uit van onze maatschappij en daarmee ook van de leefomgeving van onze kinderen, waardoor zij nauw verbonden zijn met dieren”, vertelt Nienke Zielhuis, leerkracht op De Zonnewende. De afgelopen twee weken zijn wij op school bezig geweest met het project ‘dieren’, waarin de kinderen meer hebben geleerd over dieren in het algemeen, de verzorging van dieren en over hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan een beter bestaan voor dieren.

Naast de aandacht die in de groepen aan het onderwerp werd besteed, werden er ook gastlessen gegeven. Zo hebben de kinderen van groep 1 tot en met 4 bezoek gehad van twee honden en hun baasjes en leerden zij meer over de manier waarop honden communiceren. Groep 5 en 6 hebben het ‘dierenbeschermspel’ gespeeld, waarin zij in teams werden verdeeld. Deze teams droegen toepasselijke namen, zoals ‘de grappige geiten’ en ‘de knappe kippen’. De leerlingen van groep 7 en 8 hebben een gastles gehad van Bont voor dieren. Dankzij deze voorlichting kunnen zij bewuster een keuze maken wanneer zij een aankoop doen. Zo kunnen meer dieren in de toekomst hun eigen bontjas blijven dragen.

Ter afsluiting van het project hebben de leerlingen op beide locaties een stoeptegel geplaatst tegen dierenleed. Dit als stil en vreedzaam protest tegen dierenleed in Nederland.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?