Groep 8 basisschool de Korf mag eindmusical in Orpheus doen

Dinsdag 28 mei 2019

Door Redactie

Gea Mulder

De afgelopen maand konden leerlingen en leerkrachten van groep 8 in de regio Apeldoorn zich aanmelden voor ‘Groep 8 op de Planken’, een initiatief van Theater Orpheus. Met de wedstrijd maakten de leerlingen kans op een onvergetelijk afscheid van de basisschool; Orpheus stelt haar podium beschikbaar voor de uitvoering van de eindmusical van één groep 8 klas.

Orpheus heeft maar liefst 34 enthousiaste aanmeldingen ontvangen. De groep 8 leerlingen hebben het de jury ontzettend moeilijk gemaakt met al die mooie video’s, foto’s, andere bijzondere verrassingen en zelfs bezoekjes. Op basis van creativiteit en originaliteit van de inzendingen heeft de jury, bestaande uit de Kinderburgermeester van Apeldoorn Sibel Ozskan, wethouder van Onderwijs in Apeldoorn Nathan Stukker en directeur van Orpheus Mirjam Barendregt, op maandag 27 mei besloten welke klas de gelukkige winnaar is.

„Ik had niet verwacht dat het zo zou leven onder de scholen en dat er zo ontzettend veel enthousiaste reacties binnen zouden komen. De creativiteit en het enthousiasme spatte er vanaf bij alle aanmeldingen”, zegt Mirjam Barendregt, directeur van Theater Orpheus. De jury feliciteert groep 8 van basisschool De Korf met de eerste plaats. Zij voeren op 17 juli hun musical Hey world, here we come! op in de Rabobankzaal van Theater Orpheus. Er is ruimte voor 690 gasten in de zaal dus alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere vrienden en bekenden zijn welkom.

Wethouder Nathan Stukker: „Ik vind het zo ontzettend knap dat deze school de musical helemaal zelf heeft gemaakt en zelfs hun eigen nummers schrijven”. Maar omdat het voor de jury echt een onmogelijk keuze bleek is er besloten om nog twee scholen te laten winnen en ook deze twee scholen een podium te bieden voor hun eigen musical. Op de tweede plaats is basisschool De Mheen geëindigd met de musical Dromen en op de derde plek basisschool De Regenboog – Woudhuis met de musical Gewoon Super. Beide scholen voeren hun eindmusical op 16 juli in Orpheus op, respectievelijk in de Rabobankzaal en de Altioszaal.

Tijdens het juryoverleg was onze kinderburgemeester Sibel Ozskan enthousiast over alle musicals „Ik vind het zo moeilijk om cijfers te geven, iedereen heeft heel erg zijn best gedaan”. Sibel is ook erg benieuwd naar Donald Trump als breakdancer in de musical van De Korf.

Deze drie scholen hebben ontzettend goed laten zien hoe enorm enthousiast ze zijn. Uit de ingezonden video’s bleek wel dat ze zich met enorm veel creativiteit en liefde voorbereiden op de musical. Orpheus heeft de drie scholen vandaag met de theaterbus, confetti en (kinder)champagne bezocht en de winnaars persoonlijk gefeliciteerd. Alle drie de klassen gingen volledig uit hun dak. Orpheus ziet er naar uit om de scholen op 16 en 17 juli te ontvangen in het theater.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Onderwijs Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!