Grolsch Drakenbootfestival start met geslaagd openingsconcert

Zaterdag 25 juni 2022

Door William Lindner

Na 2 jaar stilte was het dan eindelijk weer zover en is “de draak weer los!’ in Apeldoorn en werd de al weer 16e editie van het jaarlijkse drie daagse Grolsch Drakenbootfestival traditie getrouw vrijdag 24 juni geopend met een groots openingsconcert.

Het festival op het Zwitsal terrein is weer in de vertrouwde opstelling mooi ruim opgezet door de organisatie. Met een groot buitenpodium en een podium in een festivaltent met aan de rand van het festivalterrein weer de bars voor diverse dranken. En op het foodtrucks-terrein een sfeervol openluchtrestaurant met een groot aantal mobiele keukens voor een prima maaltijd.

Centraal Beheer Drakenboot in Concert

Op het openingsconcert verspreid over het buitenpodium GO-Tan Stage en in de festivaltent op Lexman Stage weer een waar muziekspektakel tijdens het uitverkochte openingsconcert.

De organisatie pakte zoals altijd ook bij deze 16e editie weer groots uit met een Line -up met de artiesten: Meau , Suzan & Freek, Son Mieux, Kraantje Pappie, Bökkers, Chef’Special en Kriss Kross Amsterdam.
Een zodanige Line up waar massaal met name veel jeugd op af was gekomen om de optredens van hun favoriete artiest(en) bij te wonen .Om vervolgens de hits enthousiast uit volle borst mee te zingen.
Het veelal jeugdige publiek dat met name in de eerste rijen voor de diverse podia stonden zongen veelvuldig de favoriete liedjes van hun artiesten mee

Een sprekend voorbeeld bij het optreden van zangeres Meau bij haar hits. Met name bij haar nummer 1 hit “Dat heb jij gedaan” Bij deze populaire song van Meau was dat met name goed te horen.

Maar ook bij de optredens van de overige artiesten werden de hits volop meegezongen.
Rest nog te vermelden dat de formatie Son Mieux een opvallende positieve verrassing was met hun Energieke mix van glamour rock soul, disco, en folk en kleurrijke show.
*Zie het Video overzicht met impressies

Het festival is sinds 2005 uitgegroeid van een 1 daags festival tot een volwaardig succesvol drie daags openluchtfestival .
Vandaag en morgen (25 en 26 juni) gaat het Drakenbootfestival verder met de races, de muziek en diverse andere activiteiten.

Video overzicht met impressies

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!