Grootse diploma uitreiking Sprengeloo

Vrijdag 27 juni 2014

Door Redactie

© Sprengeloo


Op donderdag 26 juni was het groot feest op Sprengeloo. Vanaf half zeven reden de meest bizarre, maar ook chique voertuigen het plein op aan de Beatrixlaan tijdens het jaarlijkse eindexamengala.

De feestelijke opening van de parade werd muzikaal verzorgd door de jongerenafdeling van DAP. Eén van de leerlingen speelt in deze band en kwam met zijn muziekmaatjes het spits afbijten. Hij strak in pak, de anderen in de outfit van DAP.
Daarna kwamen de fraaie en soms bijzondere voertuigen: Hummer, Lexus, Infiniti, Porsche, Cadillac, Fiatje 500, Chevy, koetsje met paarden, legervoertuig, Unimog, een scootmobiel, een trike, limousines, oldtimers, tractoren en motoren. De eindexamenleerlingen hadden zich voor deze gelegenheid in fraaie pakken en schitterende jurken gestoken. Onder applaus en gejuich betraden ze de rode loper. Dit was hun avond!

In de personeelskamer werden de eindexamenleerlingen vervolgens onthaald met ‘champagne’ en na een gezamenlijke foto met alle geslaagden met baret, voegden ze zich bij hun familie en vrienden in de Sprengeloo gymzaal. Het plechtige gedeelte werd af en toe onderbroken door muziek van The Band van docenten en het lied Afscheid gezongen door een docente, met de kenmerkende zin Dit pakt niemand, niemand, niemand je meer af.

In kleine groepen in een lokaal konden de leerlingen vervolgens hun diploma ondertekenen bij hun mentoren. Deze haalden elk op hun eigen wijze kenmerkende zaken van hun leerlingen naar voren. De rest van de avond vermaakten de leerlingen zich op het galafeest in de aula.
Dit is het derde jaar op rij dat 98% van de leerlingen van Sprengeloo hun vmbo diploma in ontvangst mochten nemen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!