Grote gezamenlijke verkeerscontrole rond Marktplein

Vrijdag 20 april 2012

Door Redactie

Ime Pijnenborg

De politie heeft donderdag 19 april op het Marktplein in Apeldoorn, samen met onder meer het Verkeershandhavingsteam, de Vreemdelingenpolitie, Veilig Verkeer Nederland, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Route Mobiel en Delta Bergingsbedrijf een grootschalige verkeerscontrole gehouden. In verband met de coulanceacties van de politie zijn er voor lichte overtredingen waarschuwingen gegeven. Grovere overtreders kregen wel een bekeuring.

De controle vond in de middag en avond plaats. In totaal zijn 785 voertuigen de ‘politiecontrolestraat’ gepasseerd. Hierbij zijn in het kader van de CAO-acties van de politie in totaal 127 coulancebonnen uitgeschreven. Bestuurders die iets te hard reden of bijvoorbeeld geen kentekenbewijs of verzekeringsbewijs hadden kregen een waarschuwing. Voor grovere overtredingen is 23 keer bekeurd. Dat ging om auto’s met onder meer een verlopen APK  of zonder verzekering of auto’s met gladde banden. Ook bestuurders die niet handsfree belden of reden zonder geldig rijbewijs kregen een bekeuring.

Rijden onder invloed
Van alle gecontroleerde bestuurders is een blaastest afgenomen. Een 36-jarige bestuurder uit Apeldoorn bleek onder invloed te rijden van alcohol. Hij blies ruim 1,1 promille. Na verhoor is hij met een rijverbod in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Imitatiewapen
Een 24-jarige man uit Polen is rond 16.30 uur aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en agenten troffen in zijn auto een op een vuurwapen lijkend voorwerp aan. Na controle bleek het te gaan om een imitatiewapen. Het wapen is in beslag genomen en de Pool kreeg een bekeuring van 550 euro die hij ter plaatse moest betalen. De auto waarin hij reed is in beslag genomen, omdat deze in zeer slechte staat van onderhoud was.

Automatic Number Plate Recognition
Bij de controle zijn ANPR-voertuigen ingezet. Dit voertuig scant de kentekens van passerende auto’s, motoren of bromfietsen of zij voorkomen in politieregisters. In totaal zijn 4210 voertuigen gecontroleerd. Vier personen bleken boetes te hebben openstaan en van één bestuurder is in beslag genomen. Medewerkers van Delta Bergingsbedrijf repareerden in samenwerking met medewerkers van Route Mobile ter plaatse kleine defecten aan voertuigen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!