Heeft Nuon Gemeente Apeldoorn (en U) misleid?

Zaterdag 31 augustus 2013

Door StrangeArt

StrangeArt

Apeldoorn is een groene gemeente met een duidelijke duurzaamheid visie. Een opvatting en ambitie die niet – zo als bij veel bedrijven – met de mond wordt beleden en alleen maar tot uiting komt in dikke (op gerecycled papier gedrukte) nota’s maar ook in daden. Een van de daden van gemeente Apeldoorn is het voor eigen gebruik afnemen van “groene stroom”. Een keuze die geld kost, je betaalt namelijk een opslag op het normale tarief.
Nuon lijkt de opslag niet ten goede te hebben laten komen aan duurzaamheidprojecten maar – hoe integer kun je zijn – aan klantenwerving. Slechts een fractie van de betaalde opslag is ten goede gekomen aan windmolens en andere groene energieleveranciers.
Gemeente Apeldoorn overweegt trouwens een claim in te dien bij Nuon, een terechte actie.

Mochten de aantijgingen waar zijn (en daar lijkt het op gezien de geciteerde interne bronnen) dan bent u op grove en laaghartige wijze misleid. Niets is moreel erger dan misbruik te maken van uw goede intentie.

Het is als of je voor geld een duurzaam gefokte kip koopt die uiteindelijk een plofkip blijkt.
Schandelijk en immoreel.

Voor deze blog is gebruik gemaakt van artikelen uit het Financiële dagblad en de Volkskrant. De man op de foto heeft niets te maken met Nuon, maar hij kijkt in ieder geval wel boos.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!