Herfstvakantie saai? Dit kun je allemaal wél doen

Maandag 19 oktober 2020

Door Amrutha Mol

De herfstvakantie is begonnen en dit jaar is de herfstvakantie iets anders dan andere jaren. Maar mocht je liever niet de hele tijd thuis willen zitten en er wel op uit willen gaan, dan hebben wij hier een aantal leuke uitjes voor je.

Bosdierenpad bij ’t Leesten

Het Bosdierenpad is bij ’t Leesten, het pad is 1 kilometer lang en bevat allemaal opdrachten. Je bent ongeveer 1,5 uur bezig en er komen verschillende dieren voorbij. Het Bosdierenpad bevat allemaal opdrachten die te maken hebben met het gedrag van de dieren. Je betaalt 5,00 euro per kind voor een tasje met de opdrachten. Dit tasje kun je halen in het informatiecentrum van het Staatsbosbeheer.

Verschillende attracties

Deze herfstvakantie blijven attracties zoals de Apenheul, Klimbos Veluwe, Kinderparadijs Malkenschoten en Julianatoren langer open. Je moet van tevoren wel even reserveren in verband met corona.

Dieren 10-kamp

Ben je benieuwd hoe dieren het hebben in de natuur? Dan kun je meedoen aan het dieren 10-kamp en erachter komen hoe jij het er vanaf zou brengen als haas, das of hert. Hoe goed kun jij klimmen, springen en sprinten? De deelname is gratis en inschrijven is niet nodig.

Speurtocht op de Hoge Veluwe

Ben jij benieuwd wat er allemaal te vinden is in de natuur? Dan kun je in de herfstvakantie naar het Museonder in het centrum van het Park waar de natuurgidsen je uitleggen hoe en waar je moet kijken. Vervolgens ga je zelf op pad om zoveel mogelijk planten, dieren en sporen te spotten. Kun jij ze allemaal vinden? Inschrijven is niet nodig en de activiteit is gratis.

Wild, wijn en wandelen

Een wandeling, wijn en wild op de Veluwe. Hier proef je de bourgondische kant van de Veluwe. Een deelname kost 10,00 euro en reserveren is verplicht. De start is in het centrum van het Park. Tijdstip: start elk kwartier tussen 15.00 en 17.00 uur, duur 1 uur en 15 minuten.

Land art workshop

Tijdens deze workshop ga je op zoek naar dingen in het bos. Deze gevonden spullen leg je op een canvas en dan ga je er kunst mee maken. Een deelname kost 5,00 euro en reserveren is verplicht. Deze activiteit vindt plaats in het laatste weekend van de herfstvakantie en is tussen 13.00 uur en 14.30 te doen.

Herfst speurtocht bij de Cannenburch

Kasteel Cannenburch organiseert een herfstspeurtocht. Leer alles over het park en de bewoners van het park. Er zijn vragen over dieren, planten en bomen maar ook moet je tellen of rekenen. Van dinsdag tot en met zondag tussen 12.00 tot 17.00 uur. Deelname: 2 euro per kind. Geschikt voor kinderen binnen het Basisonderwijs. Startlocatie: Bouwhuis naast Kasteel Cannenburch.

Kabouterwandeling

Het kabouterpad op Schenkenshul in Hoenderloo is een paaltjesroute voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar, want die maken de grootste kans om kabouters te spotten. De kinderen kunnen gekleurde kabauterpaaltjes volgen en doen daarbij verschillende opdrachten die elk seizoen anders zijn.

Canadian Walk

Op 17 april 1945 werd Apeldoorn bevrijd. Deze bijzondere gebeurtenis kan je nu per audiotour beleven. Langs de route liggen 26 maple leaf-tegels, die allemaal hun eigen stukje Apeldoornse geschiedenis vertellen. Ontdek 26 persoonlijke en bijzondere verhalen van veteranen en burgers. Terwijl de Tweede Wereldoorlog op de achtergrond woedt, strijden zij voor onze vrijheid. De Canadian Walk-app is beschikbaar in de Play Store en App Store. Deze tour begint bij de ‘Man met de 2 hoeden’ op de Loolaan en eindigt in het centrum.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!