Het Caterplein verwelkomt de lente met bier, muziek en gezelligheid

Vrijdag 29 maart 2024

Door Kevin van Es

De lente is aangebroken, dus het is tijd voor… lentebier! Zaterdag 6 april wordt het Caterplein omgetoverd tot lentebierfestival, diverse horecazaken dragen hun steentje bij. Medeorganisator Thomas Nobels vertelt meer over het Apeldoornse festival.

“We doen dit nu al een aantal jaren, dit jaar trekken we het breder naar het hele plein.” Op het Caterplein kom je in het weekend na Pasen genoeg biertjes tegen: “Veel bieren die je normaal niet vindt in de supermarkt. Denk hierbij aan unieke bieren van kleine brouwerijen en andere bijzondere eenmalige brouwsels.” Er wordt zeker niet alleen bier geschonken, zo vertelt Thomas: “Ook wijn, frisdrank en andere dranken kom je tegen.”

Daarnaast kun je bij verschillende horecazaken terecht voor hapjes en drankjes, verder is het plein aangekleed met live muzikanten: ”Een volledig programma van ‘s middags tot de avond.” Vanwege de naderende opening van Nobel & Wijn heeft Thomas nog niet in de bieren van dit jaar kunnen duiken: “PaasIJ van brouwerij ’t IJ vind ik een toppertje, maar dat is mijn eigen voorkeur. Ieder café heeft zijn eigen speciale drankjes.”

Festival van het Caterplein

Naast De Graaf van Vlaanderen, Nobel & Wijn en Humphrey’s café zijn er meerdere ondernemers die zich bij het initiatief aansluiten: “Ook zaken als Café Toffer, Ale House, Finnegan’s Irish Pub, Café Confetti en Club Fyx doen mee!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!