Het onbereikbare raadslid is bereikbaar, maar ook weer niet

Vrijdag 9 november 2018

Door Roelof Rump

Roelof Rump

Eerder berichtte ik over het ontbreken van e-mail adressen van raadsleden en fractievertegenwoordigers op de internetsite van de gemeente Apeldoorn, het betreffende artikel vind je hier.  De griffie heeft dit inmiddels gecorrigeerd.

Maar, een bittere constatering,  bijna alle raadsleden blijven ‘in fysieke zin’ onbereikbaar.

Nu noem ik mijzelf een betrokken burger met opvattingen. Geen geschreeuw of scheldpartijen, in mijn eigen ogen ben ik constructief. Ik schrijf wel eens een uitgebreide notitie over een specifiek onderwerp, vaak maatschappelijk over armoede, bijstand en of schulden. Een notitie met zakelijke argumenten, vaak onderbouwd met literatuur verwijzingen, noem het maar ‘quasi wetenschappelijk’.

Nu hoeft een raadslid natuurlijk niet mijn adviezen op te volgen, dat verwacht ik niet. Maar stuur even een simpel mailtje terug, met heel graag zelfs commentaar. Tot nu toe krijg ik hooguit van 2 of 3 raadsleden een mailtje dat mijn notitie ontvangen is. Ik hoor u denken: ach ja, die Roelof Rump weer, laat hem maar.

Maar ik sta niet alleen, een goede kennis van mij heeft twee gevalsbeschrijvingen over het tekort schieten van jeugdzorg in Apeldoorn gestuurd. Zij heeft ‘naar eigen zeggen’ van geen enkel raadslid een mail, al was het maar een ontvangstbevestiging, terug ontvangen. Een andere contactpersoon van mij heeft tot drie maal toe een mail moeten sturen voor een activiteit die (gezien de MPB, Meerjaren Programma Begroting) zinvol is voor het raadslid die kunst en cultuur in de zijn/haar portefeuille heeft. Een serieuze activiteit die een fractie kan gebruiken bij financiële afwegingen. Uiteindelijk is het na veel trekken en sleuren, gedeeltelijk gelukt om een gering aantal raadsleden bij te praten. Let wel, de eerste uitnodiging dateert van maanden geleden, daarna zijn er nog twee uitnodigingen verstuurd. Op de eerste uitnodiging kwam niet eens een reactie.

Nu heb ik ongeveer 20 jaar meegedraaid in de lokale politiek, voor verschillende partijen. Bij elke verkiezingscampagne wordt gezegd: We moeten meer in gesprek met de burger, ach ja beloftes van politici , ik wordt er cynisch van.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gemeenteraad Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!