Hoe ondernemend is Apeldoorn?

Vrijdag 21 oktober 2011

Door Tamara Cheizoo-Buis

In de laatste editie van eigen! Ondernemer stond de top 75 van ondernemende personen in Apeldoorn onder de 40 jaar. Een top die nogal wat losmaakte bij ondernemend Apeldoorn. Want wat verstaan we onder een ondernemer, runt die daadwerkelijk een eigen bedrijf of is iedereen ondernemer? En hoort iedereen die erin staat, er wel in te staan?

Andere gehoorde reacties zijn dat de lijst voor een groot deel bestaat uit ‘het netwerk van de uitgever’. Nu hoor ik zelf bij dat netwerk maar toch stonden er voor mij aardig wat ‘nieuwe’ namen in, oneens dus.

Wat mij wel opvalt, is dat vrouwelijk ondernemend Apeldoorn in de minderheid is. Zetten wij dames ons dan toch onvoldoende op de kaart? Wel jammer want onze stad kent genoeg ondernemende vrouwen. Dus hierbij een oproep aan alle dames voor volgend jaar: wees zichtbaar!

Wat vind jij?

Dan de nummer 1: onze eigen Olaf Prinsen, jongste wethouder van Apeldoorn. Er zijn mensen die ernstige twijfels hebben bij de aanwezigheid van de politiek in een top 75 over ondernemende mensen. En dan ook nog eens op de eerste plaats! Want hoe ondernemend is een wethouder? Krijgt die niet ‘gewoon’ een planning waarin staat waar en wanneer hij aanwezig moet zijn om een expositie te openen of een lintje door te knippen? We zijn benieuwd naar jullie mening.

Waar we ook nieuwsgierig naar zijn, is wie jij mist in deze top en wie jij vindt dat er absoluut niet in thuishoort. Dus ben jij het niet eens met de top 75 uit eigen! Ondernemer, reageer en maak de lijst alsnog compleet!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!