Inschrijving voor Gelderse JeugdZorg Award geopend

Donderdag 25 augustus 2011

Door mraben

De winnaars van vorig jaar

Tijdens de Gelderse Week van de Jeugdzorg, die plaats vindt van 12 tot en met 20 november 2011, worden diverse activiteiten georganiseerd om te laten zien wat jeugdzorg betekent voor jongeren, ouders en hulpverleners. Voor het vijfde jaar op rij maakt de verkiezing van de Jeugdzorgheld daar onderdeel van uit. Het toekennen van de Gelderse JeugdZorg Award is een mooie manier om hulpverleners te bedanken voor hun bijzondere inzet! De Gelderse JeugdZorg Award is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Gelderland en Zorgbelang Gelderland.

Kandidaten aanmelden
Jongeren, (pleeg)ouders, grootouders, collega’s of andere personen kunnen een kandidaat aanmelden als zij direct betrokken zijn bij een hulpverlener of gezinsvoogd. Alle jeugdhulpverleners maar ook jongerenwerkers, schoolmaatschappelijk werkers en vrijgevestigde therapeuten of behandelaars kunnen in aanmerking komen voor de Gelderse JeugdZorg Award. Bij de beoordeling wordt onderscheid gemaakt tussen professionele hulpverleners en personen die zich op vrijwillige basis inzetten voor cliënten uit de jeugdzorg.

Prijzen
De hoofdprijs is een tegoedbon van € 2.000,-. De winnaar mag dit bedrag in Gelderland besteden aan een project in de jeugdzorg of een aanschaf voor een (leef)groep.

Verhalen
Voor de verkiezing van de Jeugdzorgheld in 2010 kwamen ruim 75 inzendingen binnen. Het leverde prachtige verhalen op over wat mensen in de hulpverlening beweegt. Bijvoorbeeld over twee pleegouders die al meer dan 150 kinderen hebben opgevangen en in crisissituaties altijd weer een plekje vrij maken als een kind dat nodig heeft. Of over een19-jarige vrijwilliger die feestavonden organiseert voor jongeren met een beperking. Met zijn inzet bezorgt hij de jongeren regelmatig een heel leuke avond. Eén ding maakt de Gelderse JeugdZorg Award heel duidelijk: mensen waarderen het als hulpverleners zich met hart en ziel inzetten en hoop geven.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Gelderse JeugdZorg Award of aanmelding op www.geldersejeugdzorgaward.nl of bel met Hellen Houterman van Zorgbelang Gelderland, telefoonnummer 026-384 28 22. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 13 oktober 2011.

Voor meer informatie over de Week van de Jeugdzorg kunt u contact opnemen met weekvandejeugdzorg@gelderland.nl of kijk op www.weekvandejeugdzorggelderland.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!