Interactieve speurroute Apen in de Stad is wegens succes verlengd

Vrijdag 25 november 2022

Door Nikki Vredenberg

De interactieve Apenspeurroute in de binnenstad is al twee jaar erg populair onder kinderen en is nu tot zeker na de herfstvakantie 2023 te beleven. Deze speurroute, die in 2021 werd gemaakt voor het 50-jarig jubileum van de Apenheul, wordt beschouwd als een waardevolle aanvulling op de stad. Na twee tijdelijke vergunningen is deze weer met een jaar verlengd. 

Rennen, klimmen en klauteren

Tijdens de speurtocht worden kinderen en hun ouders door de stad geleid terwijl ze educatieve vragen beantwoorden en hun energie kwijt kunnen tijdens de vele speelelementen op de route. 

Permanente vergunning

Een van de speelelementen uit de speurtocht staat in een openbare ruimte wat betekent dat er een omgevingsvergunning nodig is. Deze vergunning is verlengd, maar Marco Bod, Centrummanager van Apeldoorn hoopt op meer. “De ambitie is om de route permanent te maken, maar dat is mede afhankelijk van de ontwikkelingsplannen voor het gebied ‘Grote Markthof’,” aldus Marco. 

Beleef de speurtocht

Om deze route te lopen heb je de gratis Apeldoorn Stories App nodig. Deze app is ontwikkeld door Bureau Max en beschikbaar voor zowel Apple als Android. Het startpunt ligt naast het jarige aapje aan de Markthof in de Marktstraat. 

Ga naar het startpunt, scan hier de QR-code om te beginnen. De 60 minuut durende speurtocht brengt je langs 10 verschillende punten, bij elk punt kan je een QR-code scannen om een vraag te beantwoorden. Alle vragen goed? Dan win je een gratis kinder-apencocktail!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!