Spannende kinderspeurtocht in de binnenstad: vind de ontsnapte apen

Vrijdag 23 juli 2021

Door Redactie

Apen hier, apen daar, apen overal. De binnenstad zit momenteel bomvol met apen. Denk bijvoorbeeld aan Baboe en het jarige aapje. En dat zijn nog niet alle apen, een aantal is ook uit Apenheul ontsnapt. Niet echt natuurlijk, maar met een interactieve speurtocht door de binnenstad kunnen kinderen Apenheul helpen om de apen en de munten die ze mee hebben genomen terug te vinden. Rennend, zoekend en klimmend zullen de kinderen het centrum doorgaan, maar om de apen terug te brengen moeten ze 10 vragen correct beantwoorden. Als de kinderen ze allemaal hebben gevonden en de vragen goed hebben beantwoord, dan winnen ze een gratis kinder-apencocktail.

Klimmen en klauteren

Speciaal voor het 50-jarig jubileum van Apenheul is deze speurroute gemaakt. Om de route te lopen heb je de gratis Storywalk app nodig, voor zowel Apple als Android is de app beschikbaar. Het startpunt van de route ligt naast het jarige aapje aan de Markthof in de Marktstraat. Hier scan je een QR-code om officieel te beginnen. Om naar de volgende vraag te komen en de apen te vinden, navigeer je aan de hand van een kompas door de binnenstad lopen. Bij elk gevonden aapje hangt een QR-code om een nieuwe vraag te beantwoorden.

Onderweg kom je niet alleen aapjes tegen, maar op verschillende locaties ook klim- en klauterelementen. Zo kan je zelf ook even het aapje uithangen. De interactieve speurtocht bevat bij elke vraag ook een audiofragment. Per goed beantwoorde vraag krijg je een aantal punten, deze punten bepalen hun eindscore. Met deze score laat je zien dat je de route hebt afgerond en win je dus een gratis kinder-apencocktail. Aan het einde van de tocht staat welke horecazaken de cocktail inschenken.

Ga naar het startpunt, scan hier de QR-code om te beginnen. De 60 minuut durende speurtocht brengt je langs 10 verschillende punten, bij elk punt kan je een QR-code scannen om een vraag te beantwoorden. Alle vragen goed? Dan win je een gratis kinder-apencocktail!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!