Intocht Sinterklaas op 18 november ‘anywhere anytime’

Zaterdag 18 november 2017

Door Redactie

Pakjes kwijtgeraakt? Hoge golven die de reis naar Holland bemoeilijken? Het blijken pure verzinsels van de media te zijn. Pseudo-berichten waar ze in Rusland jaloers van worden. Sinterklaas houdt zich aan alle afspraken en verwijst al die verhalen naar de afdeling fabels en legendes. Zelf is hij een levende legende die verschijnt waar hij wil en op het door hem gekozen moment. Een steevast op het daarvoor met de overheden afgesproken tijdstip. Of het nu Apeldoorn, Beekbergen of Dokkum is, op de Sint en zijn gevolg kun je bouwen.

In Ugchelen weten ze dat al jaaaaren. Om precies 14.00 uur klinkt in de verte muziek. Een orkest van zwarte pieten die het paard mét Sinterklaas de weg wijzen. Fier en vriendelijk zwaaiend naar alle kinderen, vaders moeders en opa’s en oma’s komt de goedheiligman op zaterdag 18 november aan in Ugchelen. Voor Sven en Stijn begint de middag nog maar net. Hun zakje met snoep, is nog leeg: ,,Ik hoop wel dat ik vanmiddag wel meer krijg.” Stijn vindt het leuk dat de Sint er weer is: ,,Spannend.” zegt hij.

In alle drukte heeft Sint toch nog even tijd wat te vertellen over de reis: ,,Het was inderdaad wel een zware reis, koud en regen en het boek was zoekgeraakt. En het is toch altijd weer een hele toer om alle kinderen overal in Nederland te begroeten. Dan is het extra fijn dat ik ook weer op tijd in Ugchelen kan zijn. En wat ben ik blij dat ik hier altijd zoveel kinderen aantref.” Dan maant hij zijn knechten om snel naar de kinderen te gaan die vol verwachting zijn om een glimp van hem op te vangen en mooier nog een hand te krijgen. En de zwarte pieten zijn druk in de weer de kinderhanden te vullen met pepernoten en met de pakjes zal het dit jaar ook wel goed komen in Ugchelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Sinterklaas

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!