Inwoners Apeldoorn zetten zich in voor behoud veteranendéfilé

Woensdag 11 februari 2015

Door Redactie

N. Vendelbosch

Veel Apeldoorners vinden het een schande dat de gemeente Apeldoorn heeft besloten om veteranendefilé van 9 mei 2015 in te korten. De gemeente heeft inmiddels aangegeven te zijn geschrokken van alle emoties en ze gaan bekijken of er een andere oplossing mogelijk is.

Afgelopen week liet Apeldoorner Ben Hulshoff liet via Omroep Gelderland weten het verkorten van de route een schande te vinden: ‘Niet omdat er geen belangstelling is, maar omdat de gemeente niet van plan is om op 9 mei allerlei wegen af te sluiten. Te zot voor woorden.’ Hij startte een actie. Inmiddels heeft de actie al meer dan 2000 handtekeningen opgeleverd. De verwachting is dat het tegen het einde van de week zo’n 5000 zullen zijn.

Hulshoff wil met een petitie protest aantekenen tegen het voornemen van de gemeente Apeldoorn om het defilé voor veteranen dit jaar in te korten.  De gemeente wil de kruisingen bij De Naald en de Kerklaan niet afsluiten vanwege verkeershinder.

Petitie
Bij de petitie die online staat, staat het volgende: We willen een volwaardig defilé in Apeldoorn. Teken deze petitie om de gemeente Apeldoorn ervan te overtuigen dat we de veteranen horen te bedanken.  Ook na zoveel jaar!! We schepen ze toch niet af met een ingekorte route?

 

Wat moet de gemeente Apeldoorn doen met het veteranendefilé?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!