Jachtslot Oude Loo nu op z’n mooist

Dinsdag 8 mei 2018

Door Redactie

Wie de directe omgeving van jachtslot Het Oude Loo op z’n mooist wil zien moet niet al te lang meer wachten. Alles wat bloeien kan staat momenteel zo’n beetje in bloei of staat op het punt om zich te openen. Het slot dat uit de vijftiende eeuw stamt werd in 1684 door stadhouder Willem III aangekocht (hij zou het tot koning van Engeland schoppen) en is in de maanden april en mei voor het publiek te zien.

De hekken in paleispark die het kasteeltje omringen gaan dan open. Het buitenverblijf van de Oranjes zelf is niet toegankelijk tenzij je blauw bloed hebt of door de Staat der Nederlanden wordt uitgenodigd. Het park is gratis toegankelijk voor kaarthouders, zonder die kaart betaal je 2 euro per persoon entree. Een fooitje voor zoveel moois.

Tip: onder de bomen en bij vijver is het er ook bij hoge temperaturen aangenaam koel. Vanaf 1 juni gaan de hekken rond Het Oude Loo weer dicht. Het paleispark (niet te verwarren met de tuinen van het paleis) is het hele jaar toegankelijk. De entree ligt naast de kassa van het paleis aan de Amersfoortseweg.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Paleis Het Loo

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!