Jazzclub in Gigant een voltreffer

Maandag 18 maart 2019

Door Gerard Oltmans

Elke 3ezondag van de maand is er Jazzclub in Gigant. Het lijkt een voltreffer te worden, vanaf de start loopt de zaal vol. Met liefhebbers en fans van de musici in een format dat aanslaat. Onder de bezielende begeleiding van de Guus Essers band wordt er ruimte gegeven aan eigen optredens van lokale musici en een gast van naam. Deze zondag was er ruimte voor de studenten van Kasper Rietkerk en Artvark een 4 mans saxofoon formatie.  De studenten speelden de sterren van de hemel, want ga er maar aan staan om in een zaal vol liefhebbers en vlak voor de super professionals van Artvark op te treden. Complimenten! Kijk en als je als opa gefilmd wordt door je dochter en je kleinzoon wordt zo begeesterd door je spel dat hij het na gaat doen. Dan weet je dat je op hun en de zaal een onuitwisbare indruk hebt gemaakt. Wedden dat hij later ook saxofoon gaat spelen? Met opa….cool.

Daarna kwam Artvark met een nummer Trance, tevoren aangekondigd, met een lengte van 45 min. Prachtige muziek met ruimte voor samenspel en solo’s. Het leek af en toe een saxofoon ballet zoals deze musici over het toneel bewogen om alle variaties van hun samenspel te demonstreren. Prachtig.

Wat maakt het nu zo gezellig, de gesponsorde hapjes, de gratis toegang?  Ik denk gewoon de muziek en het relaxte publiek.

14 april is er weer Jazzclub in Gigant van 16.00 tot 19.00 uur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!