Jouw droomhuis? Kan dat?

Donderdag 1 maart 2012

Door Ingrid

Henk Schrier

Jouw droomhuis? Kan dat?

Ja! Soms is het jammer dat de media zo negatief over de huizenmarkt is. Ga je namelijk in gesprek met mensen die net een nieuw huis hebben gekocht, dan ontvang je alleen maar enthousiaste verhalen. Hoe werkt het?

Financieel: Laat je goed informeren door een erkend financieel adviseur. Als je alleen een berekening op internet maakt, begin je verkeerd: een geldverstrekker vindt immers veel meer zaken belangrijk dan alleen jouw inkomen.

Van wens naar huis: Nu jij jouw koopsom weet kun je huizen zoeken. Online: kansen om een mooie voorselectie te maken. Offline: een huis bezichtigen geeft je inzicht in zaken als afwerking en kwaliteit. Maar ook je gevoel is belangrijk.

Makelaar: Laat je goed informeren door een register makelaar taxateur. Als je alleen uitgaat van de gegevens van de verkopend makelaar, begin je verkeerd: de verkopende makelaar werkt alleen in het belang van de eigenaar. En je wilt toch dat jouw investering wat kwaliteit en prijs betreft de juiste is? Kies dan ook voor een aankoopmakelaar die adviseert en bemiddelt voor jou.

Notaris: De notaris maakt jou juridisch eigenaar van jouw droomhuis op het moment dat afspraken, veelal vastgelegd in een koopakte tussen koper en verkoper, zijn nagekomen.

Belangrijke data:

Zaterdag 24 maart 2012 van 10.00 tot 13.00 uur: De Startersdag, in het gemeentehuis te Apeldoorn. Daar kan jij kennismaken met een aantal van de hierboven genoemde partijen en de gemeente.

Zaterdag 31 maart 2012 van 11.00 tot 15.00 uur: De landelijke NVM open huizen route, daar kan je offline ervaren wat je online hebt gezien.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!