Julia Mollee naar Gelderse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd

Donderdag 16 maart 2017

Door Redactie

CODA

Julia Mollee van KBS Sint Victor in Apeldoorn heeft zich geplaatst voor de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. In een zeer goed gevuld CODA Auditorium las ze voor uit het boek Virus van Mirjam Mous.

De spanning was te snijden tijdens deze halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Acht plaatselijke voorleeskampioenen uit de regio Noord-Veluwe en Apeldoorn namen het in CODA Auditorium tegen elkaar op. De jury koos unaniem de 11-jarige Julia als winnaar. “Er is ontzettend goed voorgelezen vanmiddag”, aldus juryvoorzitter en CODA-directeur Carin Reinders. Maar volgens haar en de andere twee juryleden beschikt Julia over de beste voorleeskwaliteiten. “Zonder er een theaterstuk van te maken en met de juiste intonatie en rustmomenten las zij een fragment uit Virus op een zeer natuurlijke manier voor.”

Julia neemt maandag 10 april deel aan de Gelderse finale in het Posttheater in Arnhem. Ze moet hiervoor een nieuw boek en een nieuw voorleesfragment kiezen. Als ze deze wedstrijd wint, mag ze in mei naar de landelijke finale in Amstelveen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de openbare bibliotheken en wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De kwartfinales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de openbare bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties.Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?