Kaartverkoop Connie Palmen en Maarten van Rossem gestart

Maandag 29 februari 2016

Door Redactie

Connie Palmen en Maarten van Rossem komen tijdens de Boekenweek naar CODA. De kaartverkoop voor deze lezingen start maandag 29 februari in de CODA vestigingen en bij Nawijn & Polak. Op vertoon van uw CODA pas en in combinatie met besteding in Nawijn & Polak betaalt u € 10,00 in plaats van € 12,50 per persoon.

Zondag 13 maart wordt Connie Palmen geïnterviewd door CODA directeur Carin Reinders waarin het natuurlijk gaat over Jij zegt het – haar nieuwste aangrijpende roman over de liefde en de dood. Een boek waarin Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem geeft en hem terug laat kijken op zijn huwelijk en op zijn leven. Hughes heeft in talloze biografieën de status van verrader en moordenaar gekregen; hij heeft altijd gezwegen – tot nu toe. En in die drie woorden die op de achterkant van het boek staan, is het motto ‘Was ich noch zu Sagen hätte’ prachtig gevangen. Aanvang 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur.

Maarten van Rossem is behalve Nederlands bekendste historicus en Amerikadeskundige ook een veelgevraagd commentator op radio en televisie. Hij is, zoals hij zelf zegt “nogal tegendraads en tamelijk intelligent” én een enthousiast spreker. Woensdag 16 maart vertelt hij in CODA onder andere over zijn boeken De Verenigde Staten in de twintigste eeuw en Drie Oorlogen dat over de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog gaat. Van Rossem verwerkt het thema Duitsland met groot gemak en al improviserend in deze interactieve lezing die om 19.30 uur begint (inloop vanaf 19.00 uur).

De Boekenweek heeft plaats van 12 tot en met 20 maart en uiteraard besteedt CODA hier aandacht aan. Met een gratis Boekenweektas en Boekenmagazine voor CODA leden, met de mooiste boeken én met een interview met Connie Palmen en een avond met en door Maarten van Rossem. Het thema hangt samen met de Frankfurter Buchmesse 2016 waar Nederland en Vlaanderen samen gastland zijn. Onder het motto ‘Was ich noch zu Sagen hätte’ richt de Boekenweek zich op grote buur Duitsland.

Informatie is ook te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/boekenweek, Facebook en Twitter.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!