Kamryn Belle maakt Apeldoorn tot een nachtclub

Zondag 4 november 2012

Door Redactie

Aan het eind van de avond duwt Reinier me een vel papier in mijn hand. ‘Ga jij schrijven over dit concert van Kamryn Belle? Misschien kun je deze informatie dan gebruiken.’
Reinier Groenendijk is deze avond in Art café Sam Sam de spreekstalmeester. Een burlesque bijeenkomst, zo mag je het wel noemen. Het publiek is er zowaar nog op gekleed ook. Veel dames dragen een strak zwart jurkje en rode schoenen met stilettohakken; de heren hebben zich uitgedost met een rood overhemd en zwart jasje. Of andersom. (Wat kan mij het schelen?)

Allereerst kondigt Reinier twee Apeldoornse danseresjes aan. Lotte Brouwer en Iris Brouwer (géén zusjes) hebben een vooropleiding aan de STA gedaan en studeren nu dans. Zij laten zien hoe je op een minimale dansvloer uit de voeten kunt. In totaal krijgen we vier verschillende dansen, waarvoor de twee dames zich iedere keer in andere kleding hullen. En dan is het moment daar: de hoofdact van vanavond.

Op het vel papier staat dat zangeres Kamryn Belle afkomstig is uit Suriname, maar opgroeide en woonachtig is in Nederland. Begin 2011 scoorde ze onder de artiestennaam Kammy een hit met het nummer Sopi Lobi. Met Sway bracht ze dit jaar haar debuutplaat uit. Het is een sensuele plaat vol kriebelliedjes.
Dat laatste verzin ik er nu even bij. Ik heb die hele plaat nog nooit gehoord. Zelfs de naam Kamryn Belle is mij onbekend. Maar kriebelen doet het. De in een rode avondjurk geklede Kamryn Belle brengt een concert dat het in een Parijse nachtclub goed zou doen. Ze croont, ze kreunt. Ze zucht, ze zingt. Het is sensueel, het is zwoel, het is warm. Haar bandje speelt losjes maar zeker. Ik hoor een bossa, een popdeun, een suikerzoete melodie. Alles past.

Eigenlijk is het te mooi. Er mag wel een randje aan zitten, wat mij betreft. De recensies in de kranten en bladen zijn desondanks zeer lovend. Tenminste, dat staat op het vel papier van Reinier. Mij is het wat te liefjes, te gemaakt. Maar een mooie avond hebben we. Die neemt niemand van ons af.

Hebt u Kamryn Belle gemist? Dan krijgt u een kleine herkansing als u op deze link klikt. Of deze. Of deze. En deze dan?


Apeldoorn, november 2012

Foto’s: Peter Vroon
Filmpjes: bazbo

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!