Kerstpakketten met impact: Sportplein Apeldoorn en Stimenz brengen beweging

Dinsdag 19 december 2023

Door Redactie

Op maandagmiddag deelde Stimenz traditiegetrouw goed gevulde kerstpakketten uit aan dak- en thuisloze jongeren in Apeldoorn. Dit jaar bevatte het pakket een extraatje: een sportpas met MOVES tegoed, waarmee de jongeren kunnen sporten bij verschillende sportaanbieders in de gemeente. De samenwerking tussen Stimenz en Sportplein Apeldoorn heeft als doel de jongeren te stimuleren om actiever te worden.

Sportieve Kerstpakketten 

Op maandag 18 december konden de jongeren persoonlijk hun kerstpakket ophalen bij het Jongeren Informatie Punt in Apeldoorn. Het team van Sportplein Apeldoorn was aanwezig om de sportpas met het MOVES-tegoed persoonlijk aan de jongeren te overhandigen. De toevoeging van de sportpas met MOVES-tegoed biedt dak- en thuisloze jongeren een kans om laagdrempelig kennis te maken met verschillende sporten.

Belang van sport

Jordy Harleman, van Stimenz, benadrukt het belang van sport als middel voor sociale verbinding en het vergroten van zelfvertrouwen. “Sport kan bijdragen aan een betere toekomst. Het is super tof dat dit met het sporttegoed gestimuleerd kan worden en dak- en thuisloze jongeren een kans biedt om op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een sport.”

Sportplein Apeldoorn

Sportplein Apeldoorn, een digitaal platform ontstaan uit het Sport- en Preventie Akkoord van oktober 2019, fungeert als het startpunt voor beweging voor alle inwoners van Apeldoorn. Het platform, ontwikkeld door Sportservice Apeldoorn en digitaal sportmarketingbureau Sportunity, brengt al het sport- en beweegaanbod in de gemeente overzichtelijk samen. Het doel is om zo veel mogelijk Apeldoorners te motiveren om in beweging te komen.

Financiële drempel verlaagd 

In de kerstpakketten zijn “MOVES” toegevoegd om de financiële drempel voor dak- en thuisloze jongeren weg te nemen, zodat ze vrijblijvend kunnen bewegen. Sportplein Apeldoorn gelooft sterk dat beweging ook sociale verbindingen bevordert. Janou op ’t Root, Product manager Move bij Sportunity, zegt: “Het is super mooi dat we met het sporttegoed bij kunnen dragen aan dit initiatief van Stimenz. We hopen de jongeren op deze manier te stimuleren om in beweging te komen en het nieuwe jaar sportief te beginnen.”

Meer informatie

De MOVES kunnen worden ingezet als betaalmiddel om te sporten bij onder andere The Gym, Cobra Boxing Apeldoorn, Allerdings Fit of Open Air Apeldoorn. Op de website van Sportplein kan je meer informatie vinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!