Kinderen van OERRR zetten Nederland in bloei

Zaterdag 16 mei 2015

Door Redactie

Duizenden kinderen door heel Nederland van het natuurprogramma OERRR van Natuurmonumenten zetten in de week van 18 mei Nederland in bloei. Op verschillende locaties in Nederland gaan groepen kinderen op pad met de boswachter van Natuurmonumenten om zaadbommetjes te gooien op braakliggende terreinen, stadsparken, wegbermen en natuurgebieden. Rotterdamse kinderen geven hiertoe het startschot op maandag 18 mei. Na Rotterdam gaan op 22 mei ook kinderen groep 6 van de OBS  De Marke in Apeldoorn op pad. Graag nodigen wij u uit om hierbij aanwezig te zijn.

Natuur krijgt nieuw leven
Op het platteland is steeds minder natuur te zien en te beleven. De biodiversiteit holt er achteruit. In dit tempo verdwijnen in enkele jaren bekende weidevogels als de grutto, boerenzwaluw of veldleeuwerik. Samen met kinderen wil Natuurmonumenten het platteland en braakliggende terreinen in de stad weer nieuw leven inblazen. Met akkerranden, grasvelden vol bloemen, knotwilgen en klompenpaden vinden de nu bedreigde vlinders, bijen, kevers en weidevogels weer hun plek.

Data en locaties

19 mei Heerlen
20 mei Utrecht
21 mei Groningen
22 mei Apeldoorn

Kinderen van groep 6 van de OBS De Marke gaan samen met boswachter Wim en zijn collega’s zaadbommetjes maken en gooien deze op het Fizzionparc in Apeldoorn. De kinderen worden opgehaald van school in een speciale huifkar van Natuurmonumenten. Rond 9:45 uur komen ze aan op het Fizzionparc. De zaadbommetjes worden gegooid op een speciale plek waar niet gemaaid wordt. De bloemen krijgen hier alle kans om te groeien. Om 10:30 gaan de kinderen in de huifkar naar ’t Woud, bij Beekbergen om waterdiertjes te zoeken.

Alle kinderen van OERRR in Nederland.
Alle 190.000 kinderen van OERRR krijgen rond Hemelvaart een email met een bon om bij Weleda winkels (zoals De Tuinen en (natuur)drogisterijen) een pakketje van OERRR op te halen, met een zakjes bloemenzaadjes en een kaart van OERRR voor het maken van zaadbommetjes. Ze maken hiervan thuis of in de klas bommetjes die ze overal kunnen verspreiden op plekken waar de natuur wat hulp kan gebruiken. Kinderen van OERRR zijn volgens Natuurmonumenten de natuurbeschermers van nu. Overal om je heen is natuur. Het mos tussen de tegels, gras in de achtertuin, bomen in het bos, vogels in het park of het weiland om de hoek. Je hoeft er alleen maar de voordeur voor uit te stappen om natuur te ervaren. Natuurmonumenten wil met het programma OERRR kinderen de natuur dichtbij laten ontdekken. Op hun eigen manier. Daarvoor stuurt zij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 kaarten ter inspiratie. Ook ontvangen zij andere materialen waarmee de natuur ontdekt kan worden en krijgen zij bijvoorbeeld voordelen t.a.v. festivals van OERRR.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!