Korenpassage: snelle doorgang of relaxplek?

Vrijdag 27 april 2012

Door Nataliefde

Randy Gasper (iPhone)

De Korenpassage (je weet wel, die overdekte doorgang tussen de Korenstraat en de Mariastraat) is meestal overwegend leeg. De winkels – leeg. Het ‘terras’ van Het Apeldoorns Koffiehuys – het is er meestal rustig.

Is dat omdat de Korenpassage voor de meeste mensen ook echt alleen een doorgang is, één om zo snel mogelijk te passeren om maar zo snel mogelijk van bijvoorbeeld de Oranjerie naar het Leienplein te kunnen? Of weten te weinig mensen van het bestaan van de Korenpassage af? Of vinden de meeste Apeldoorners de rust maar eng? Of zijn de winkels niet uitnodigend of is het er benauwd of…?

De Korenpassage zal voor degenen die er wel blijven hangen een ideale oase van rust zijn, een overdekte plek om bij te komen van het winkelen met een kop koffie of een high tea bij Het Apeldoorns Koffiehuys. Zelfs de winkels zijn relaxt. Behalve winkels die er al een beste tijd zitten  – lingerie en beddengoedzaak Molenbroek, Juwelier ’t Harnas, kookwinkel De Kookwekker – zit er een baby- en kinderkledingwinkel Meneertjes en Mevrouwtjes, meerdere cadeau- en woonwinkels en kledingzaken. Maar dan geen grote ketens. Boetiekjes voor de liefhebbers. Hobby- en cadeauwinkel Zo-Wie-Zo is sinds begin dit jaar helaas dicht. “Wel lekker rustig”, zullen sommigen misschien denken. Alsof dat het al niet was.

Maar goed. Zoek je dus iets anders dan de overvolle en niet-originele H&M voor een nieuwe broek of wil je wel eens iets anders eten dan een puddingbroodje van Bakker Bart en hou je van rust, is de Korenpassage wellicht een goed alternatief voor de Hoofdstraat en Oranjerie.

Lees hier een blog over Het Apeldoorns Koffiehuys.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?