Ladies Business Apeldoorn: Connecties, verbinding en persoonlijke groei

Zondag 31 maart 2024

Door Jasmijn ten Napel

“Ladies Business Apeldoorn” biedt een podium waar vrouwen samenkomen, niet alleen om zakelijke connecties te leggen, maar ook om persoonlijk te groeien en kennis te delen. Penningmeester Erna Hommes en bestuurslid Annemiek Kardolus vertellen ons meer.

Nieuwe inzichten

Enthousiaste onderneemsters en vrouwen in loondienst met een hogere/leidinggevende positie, dat zijn de dames van Ladies Business Apeldoorn. Ze vormen een hechte groep, zowel professioneel als persoonlijk. Bestuurslid Annemiek Kardolus deelt haar ervaring als ondernemer in de 3D visualisatie voor de vastgoed industrie. Voor haar is “Ladies Business Apeldoorn” een waardevolle bron van connecties en inspiratie: “We kunnen samen op een ontspannen manier ons netwerk opbouwen, samen met gezellige ambitieuze vrouwen,” vertelt ze.

Werkzaam als anesthesioloog in het ziekenhuis is het voor penningmeester Erna Hommes vooral van waarde om haar netwerk buiten haar gebruikelijke werkkring uit te breiden: “Voor mij is de groep een kans om mensen te leren kennen buiten de muren van het ziekenhuis.”

De maandelijkse bijeenkomsten van “Ladies Business Apeldoorn” vormen het kloppende hart van de organisatie. Hier komen leden samen voor een breed scala aan activiteiten, variërend van inspirerende lezingen tot boeiende workshops en bedrijfsbezoeken. Het doel is niet alleen om nieuwe mensen te ontmoeten, maar ook om kennis te vergaren en te delen over verschillende onderwerpen.

“Wat deze bijeenkomsten zo bijzonder maakt, is de variatie in sprekers en activiteiten,” merkt Annemiek op. “Van filosofen tot neurowetenschappers en zelfs illusionisten, elk evenement biedt nieuwe inzichten en mogelijkheden tot interactie,” voegt Erna toe.

Dynamiek en groei

De sfeer binnen “Ladies Business Apeldoorn” wordt door de leden zelf omschreven als gemoedelijk. “Het is een plek waar ambitieuze vrouwen op een ontspannen manier hun netwerk kunnen uitbreiden en waar vriendschappen kunnen ontstaan,” vertelt Annemiek. Naast lezingen en workshops worden ook informele activiteiten georganiseerd, zoals kookworkshops en gezamenlijke barbecues met pubquizzes.

Hoewel de groei van de organisatie tijdens de pandemie werd belemmerd, zien de leden toch weer tekenen van herstel. Het streven naar meer leden blijft op de agenda staan, met het vertrouwen dat de dynamiek van de groep behouden blijft, zelfs naarmate deze groeit. “Nieuwe leden zijn altijd welkom, dat maakt het ook leuk, veel dynamischer. Regelmatig komt er een buurvrouw of een vriendin langs bij de bijeenkomsten. Hier zijn introducees ook welkom.” Voor meer informatie kan je terecht op de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!