Leraren staken, kinderen naar het pretpark

Donderdag 24 oktober 2019

Door Redactie

Leraren van het basis- en voortgezet onderwijs gaan op woensdag 6 november staken. Er is natuurlijk nog weinig te zeggen over het weer op die dag, maar mocht je in ieder geval niet binnen willen blijven: kinderpretpark Julianatoren gaat deze dag extra open om deze staking.

Leden van diverse onderwijsbonden willen graag meer geld ontvangen om het lerarentekort aan te pakken en de werkdruk te verlagen. De vakbonden kondigden eerder al aan dat ze zouden staken maar toen vorige week onderwijsvakbond AOb liet weten dat, een overleg met premier Rutte niets had opgeleverd werd besloten dat er woensdag 6 november landelijk gestaakt wordt door leraren.

Het verzoek aan de ouders van de basisschoolkinderen is om zelf opvang te regelen. Reden genoeg voor het Apeldoornse pretpark om op deze dag, net als in 2017, de poorten vanaf 10.00 uur te openen. Op de dag van de staking kunnen bezoekers het pretpark bezoeken met een stakingskorting. Toegangskaarten kunnen via de website van het pretpark besteld worden met 7,50 euro korting.

Naast pretpark Julianatoren zijn er meerdere plekken die kinderen kunnen bezoeken. Indoor speelparadijs Monkey Town in Apeldoorn is bijvoorbeeld ook open.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?