Lesboek ‘Apentrots’ leert kinderen van groep 6 gezond leven

Maandag 29 augustus 2016

Door Redactie

Bewegen is leuk en gezond. Om die boodschap mee te geven aan alle kinderen van Apeldoorn hebben Apenheul, Junior Lifestyle en JOGG Apeldoorn de handen  ineen geslagen. Samen maakten ze een inspirerend lesboek met de titel Apentrots.

Met het lesboek willen de samenwerkende partijen aan kinderen laten zien dat bewegen leuk is  en dat gezond en lekker eten heel goed samen gaan. Apen zijn de inspiratiebron voor dit lesboek. Volgens de samenstellers van het lesboek kunnen kinderen  nog heel veel van apen leren als het gaat om bewegen en gezond eten. Zo eten apen veel groenten en zijn ze veel in beweging.

Het lesboek is speciaal gemaakt voor leerlingen van groep 6. In het boek staan allerlei praktische tips in combinatie met leuke oefeningen die door leerkrachten makkelijk over te brengen zijn. Na een korte serie lessen op school, krijgen de kinderen en de leraar van groep 6 de laatste les in Apenheul. Die les bestaat uit een rondleiding en praktijkopdrachten.  Als deze opdrachten zijn voltooid, krijgen alle kinderen een diploma.

 Uitnodiging voor leerkrachten

Directie en leerkrachten die meer willen weten over het lesboek Apentrots, zijn van harte welkom tijdens de officiële lancering. Deze  zal plaatsvinden op woensdag 7 september in De St@art bij Apenheul. Na de officiële lancering zal gedragspsycholoog Patrick van Veen toelichting geven over apen en hun gedrag. Hij zal daarbij ingaan op zijn onderzoek waarom kinderen pesten, spelen en plagen. Maar het wordt vooral ook een kijkje in de spiegel, want leren gaat niet zonder leerkrachten, zowel in de klas als op het apeneiland.

Apeldoorn campagne

Apenheul heeft de samenwerking rond dit lesboek geïnitieerd als onderdeel van de ‘Apeldoorn campagne’: een meerjarige campagne gericht op het bestendigen van de vriendschapsband tussen Apenheul en inwoners van de gemeente Apeldoorn. In het kader van de Apeldoorn campagne wordt dit lesboek gratis aangeboden aan alle basisscholen in Apeldoorn. Het lesboek is tegen een geringe vergoeding  ook beschikbaar voor andere basisscholen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?