Help de bevolking van Oekraïne

Leuke Spullen Markt bij de Voedselbank Apeldoorn

Donderdag 25 april 2019

Door Redactie

Dit jaar is er voor het eerst op 2 dagen een Leuke Spullen Markt bij Voedselbank Apeldoorn en wel op vrijdagmiddag 10 mei van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 15.00 uur. De opbrengst komt ten goede aan de Voedselbank.

Samen met de sociaal-maatschappelijke instellingen in Apeldoorn probeert de Voedselbank zoveel mogelijk gezinnen elke week te voorzien van een pakket levensmiddelen, dat is gebaseerd op ‘de schijf van vijf’. De Voedselbank ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van de vele winkels, leveranciers, kerken, scholen en particulieren in Apeldoorn.

De leuke spullen van deze markt komen uit kerstpakketten, van een winkel die gaat sluiten of het zijn producten met een verouderde verpakking. ,,Bij de Leuke Spullen Markt verkopen we vrijwel bijna alleen nieuwe artikelen om zo geld te genereren voor onze jaarlijkse vaste kosten”, meldt een woordvoerder. ,,Dit jaar mogen wij 50% gebruiken voor de inrichting van de nieuwe wachtkamer en supermarkt model. Volg voor deze ontwikkelingen onze Facebook-pagina.” Qua spullen valt er te denken aan kleding, verzorgingsproducten, speelgoed/spellen, huishoudelijke spullen, woondecoratie, barbecue spullen en nog veel meer.

De Voedselbank Apeldoorn zit aan Kanaal Noord 147, achter het depot van de Groot Wonen aan de Vlijtseweg of vanaf de andere kant, via ‘het sluisje’ en dan rechtsaf. De route is vanaf diverse kanten bewegwijzerd.

Wachtruimte

De Voedselbank is bezig met een verbouwing. Zo wordt er een aan een wachtruimte gebouwd met een toilet en invalidetoilet (nu niet aanwezig). Deze biedt mogelijkheden tot het plaatsen van folders en informatiebrochure. Maar ook het organiseren van bijeenkomsten als er geen uitgiftemomenten zijn. Bijvoorbeeld een presentatie van de Stadsbank over budgetbeheer.

Voordelen wachtruimte:

  • Niet meer buiten wachten (geen wc, droog, warm)
  • Waardigere behandeling
  • Sociale functie: praatje maken
  • Reguleren bezoekersstroom
  • Warmer welkom bij een 1ste bezoek

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Zorg

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?