Lintjes voor LHBTIQ+ helden in GIGANT café

Vrijdag 15 december 2023

Door Tristan Zandstra

In het café van GIGANT vond afgelopen woensdag, 13 december, een uitreiking plaats ter ere van paarse vrijdag. Er werden lintjes toegekend aan genomineerde betrokken inwoners van Apeldoorn die zich inzetten voor de LHBTIQ+ gemeenschap, als erkenning van inzet. Paul Brommet, is een van deze winnaars. Omdat hij zich al voor een langere tijd inzet en erg actief is in de organisaties van Roze 50+ en Werkgroep Pride 055.

Inzet

Het lintje heeft Paul gekregen voor zijn inzet, dit doet hij in twee verschillende groepen. Zo zet hij zich al vijf jaar in voor Pride 055. Hij heeft bijvoorbeeld geholpen met subsidie aan te vragen om verschillende activiteiten zoals het Pride café te organiseren. Ondertussen is hij penningmeester en helpt hij met belangrijke zaken. Onlangs is Pride 055 in augustus officieel van start gegaan als stichting.
Ook zet Paul zich in voor Roze 50+, een groep die zich inzet voor senioren uit de LHBTIQ+ gemeenschap.

Betekenis

Beide groepen betekenen erg veel voor de LHBTIQ+ gemeenschap. “De community is zichtbaar geworden door de inzet die mensen uit deze groepen tonen”, vertelt Paul. Pride 055 heeft op Instagram ruim 600 volgers, het is dus fijn dat deze mensen iets binnen hun eigen stad kunnen doen met gelijkgestemden. Wel is het zo dat de groep meer mensen die zichzelf inzetten nodig heeft. “De groep kan meer mensen met commitment gebruiken, dat versterkt het organiseren van activiteiten”, aldus Paul.

Uitreiking

Naast Paul werden er aan twee andere mensen een lintje uitgereikt. Aan Wilma en Eline, zij zetten zich, net als Paul, in voor de LHBTIQ+ gemeenschap in Apeldoorn. De avond verliep verder gezellig, er hing een prettige en ontspannen sfeer. De viering werd afgesloten met een gevoel van samenhorigheid.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!