Lockdown steeds dichterbij, hoelang nog?

Zondag 22 maart 2020

Door Redactie

Apeldoorn, zondagmiddag 22 maart. Een zonovergoten wandeling door de Parkenbuurt die eindigt in de stad. Een opvallend aantal jongeren lapt het advies om afstand te houden aan z’n laars.

Met het Prinsenpark als meest sprekende voorbeeld. Het petjes- en capuchongehalte is hoog. De drukte is rond de Muziektent in het Oranjepark het grootst. Alsof er niets aan de hand is, wordt er gekeuveld en gedronken.

Geen flauw benul

Even boodschappen doen bij Albert Heijn aan de Deventerstraat. Een ladderzatte dakloze duwt bij de kassa de boodschappen van z’n voorganger vooruit om zo plaats te maken voor zijn blikken bier. Van afstand heeft hij geen flauw benul. Zijn adem is te ruiken, zijn handen smerig. Niemand van het personeel die hem in de gaten houdt, laat staan corrigeert.

Druk is het niet. ,,We moeten deze mensen toelaten’’, zegt een vriendelijk winkelmeisje. ,,Maar ik geef uw klacht door.’’ Zomaar een korte impressie. Geen stemmingmakerij. En geen woord gelogen. De totale lockdown komt steeds dichterbij. Hoelang nog?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!