Mooi rapport van CODA Junior

Dinsdag 3 oktober 2017

Door David Levie

CODA Fablab. Foto: CODA

Aan de vooravond van de Kinderboekenweek kan CODA fraaie rapportcijfers overleggen. CODA Junior, de jeugdafdeling van de bibliotheek, loopt namelijk als een tierelier en kan sinds de start in 2014 jaarlijks bogen op meer dan een verdubbeling van het aantal bezoekers. Ook het aantal leden is hoog.

Zo is tussen de 0-12 jaar 73.7 % van de kinderen in de gemeente Apeldoorn lid van de bibliotheek. In de categorie 4-12 jaar is dat bijna 90 procent.

CODA-Junior kende in het afgelopen jaar een de stijging 8 procent ten opzichte van 2015. Het ging om bijna een half miljoen uitleende boeken. Ook het aantal schoolklassen dat CODA Junior bezoekt stijgt jaarlijks.

Voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Gebruikers hebben niet alleen toegang tot de boeken, maar ze kunnen in CODA Junior ook onder meer in alle rust studeren, gamen en de jongsten naar hartenlust spelen. En je neemt er nog wat van mee gezien het feit dat ook de historie van Apeldoorn speels en eigentijds respectievelijk aan het kind en de scholier/student wordt aangeboden.

Komende woensdag begint de Kinderboekenweek. Het thema is ‘’griezelen’’. CODA komt a.s zaterdag (7 oktober) met een groot kinderfeest (6-12 jaar). Kaarten kosten 5 euro en zijn in de CODA-vestigingen en in boekhandel Nawijn en Polak te koop. Ook in dok Zuid is er een Kinderboekenweekfeest:woensdag 11 oktober.

Morgen een uitgebreid verhaal in Apeldoorn Direct over CODA Junior, het Kinderboekenweekfeest en een zojuist op de markt gebracht kinderboek met een Apeldoorns tintje.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!