Muzikale start Week van de Poëzie

Woensdag 27 januari 2016

Door Redactie

Gerard Oltmans

CODA Apeldoorn opent de Week van de Poëzie traditiegetrouw met de Gedichtendag. Dit jaar valt deze op donderdagavond 28 januari. Vanaf 19:15 uur presenteert Stadsdichter Hanz Mirck in het auditorium van CODA een avondvullend programma rond het thema van de Week van Poëzie ‘Jaren die druppelend versmelten’. Dit jaar kan het publiek niet alleen luisteren naar de gesproken voordrachten van (Apeldoornse) dichters, maar wordt er ook poëzie gezongen.

De Week van de Poëzie loopt van 28 januari t/m 3 februari. Tijdens deze week zijn er verschillende activiteiten op het gebied van poëzie. Zo verzorgt Hanz Mirck op zaterdag 30 januari tussen 14:00 en 16:00 uur een inloopspreekuur op de eerste verdieping van CODA Centrale Bibliotheek.

Dichtwedstrijd
Jong en oud dichttalent kan meedoen aan de dichtwedstrijd. CODA en Hanz Mirck nodigen iedereen uit om een gedicht te schrijven rond het thema van de Week van de Poëzie of het woord ‘herinneringen’. Deelnameformulieren en meer informatie zijn te verkrijgen in de CODA vestigingen of via de website.

Expositie Galerie Phidias
Ter gelegenheid van de Gedichtendag richt Galerie Phidias aan de Aquamarijnstraat 28 een expositie in van bibliofiele gedichtenboeken. Eigenaresse Karla de Boer-Gilberg verzamelde deze in de loop der jaren. Ook toont zij het schilderij van een roos, dat de Apeldoornse kunstenares Gaby Bovelander op speciaal verzoek maakte voor de eerste gedichtendag in Apeldoorn.

De galerie is geopend op donderdag 28 januari vanaf 11 uur tot 17.00 uur en op zaterdag 30 januari en zondag 31 januari vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur.

 

Welke meerwaarde levert een stadsdichter jou?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!