Help de bevolking van Oekraïne

Nachtburgemeester – the end

Donderdag 17 oktober 2013

Door Joke de Wolde

archief apeldoorn Direct/iPhone Jack Liemburg

Inmiddels hebben 91 mensen gestemd in de poll over het wel of niet aanstellen van een nachtburgemeester in Apeldoorn. 60% zegt “nee”, tegen 40% “ja”. Dat is een duidelijke uitslag!

Daarnaast hebben we geen enkele reactie ontvangen op onze vraag wie zich de functie van nachtburgemeester zou zien vervullen. Hiermee kunnen we concluderen dat Apeldoorn niet toe is aan een nachtburgemeester. Apeldoorn Direct zal dan ook geen verkiezing houden, zo eigenwijs willen we ook weer niet zijn. Wat Jack Liemburg en/of Peter Vroon persoonlijk nog willen oppakken, gaat buiten ons om. Ik las wel dat Peter het een goed idee vond om samen met Jack eens bij John Berends op de koffie te gaan.

Persoonlijk vind ik het verhaal hier niet mee afgelopen. Is er misschien een andere manier om verbinding te zoeken in Apeldoorn? Tussen bijvoorbeeld horeca en regelgeving. Neem het simpele voorbeeld van het zebrapad bij het Nieuws van Apeldoorn, als handen ineen geslagen worden, kan er echt wel wat bereikt worden. Maar misschien heeft deze gemeenschap wel gewoon geen behoefte aan iets structureels in deze context en kijken we per situatie wie zich geroepen voelt om actie te nemen. Dat kan ook verrassend zijn. Ik ben heel benieuwd naar jullie mening!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?