Nawijn & Polak opent oude kluiskelders voor publiek

Vrijdag 29 september 2017

Door Redactie

Ben Eggermont

Eigenaar Joost Polak opent samen met zijn kleindochter (8) op dinsdag 3 oktober om 16:00 uur de drie verdiepingen tellende winkel boordevol boeken met een wel heel unieke plek: de oude kluiskelders van de Rabobank. Tussen de dikke stalen deuren met klassieke draaisloten en marmeren vloeren kun je vanaf nu terecht voor duizenden 2de hands boeken.

De boekhandel heeft de kluizen van de voormalige bank volledig in de historische stijl behouden. De unieke locatie is een walhalla voor boekenliefhebbers en een ‘must see’ voor bezoekers aan de stad. Eigenaar Joost Polak is trots om zijn kluizen open te stellen voor publiek: ,,Na 33 jaar kan iedereen meegenieten van onze prachtige kluizen gevuld met boeken, hiermee maken we niet alleen boekenliefhebbers blij! Drie verdiepingen vol boeken met iedere verdieping zijn eigen kracht: tweedehands boeken, de nieuwste boeken en een grote opruiming. Hiermee zijn we klaar voor de toekomst.”

Radicale verbouwing

Na de grote verbouwing van de boekhandel zijn niet alleen de historische kluizen zichtbaar. Het pand is uitgekleed tot op het staal en volledig opnieuw ingericht. Boeken die je voorheen vond in de 2de vestiging van Nawijn & Polak aan de Hoofdstraat, hebben nu ook een plekje gekregen aan het Marktplein. De eerste verdieping is voorlopig in gebruik voor een grote opruiming. Het boekenwalhalla is bijna volledig voorzien van duurzame led-verlichting die ook in de kelder zorgt voor prachtig licht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!