“Nee Syntus, we halen de foto’s er niet af”

Woensdag 19 december 2012

Door Redactie

Het voelde gelijk niet goed.
Een mailtje van Petra Wessels van Syntus, of we even wat foto’s wilde verwijderen van Apeldoorn Direct.
Pardon?

Blogger Strangeart (artiestennaam van Roelof Rump) was met enkele Apeldoornse politici op uitnodiging van de FNV gaan kijken in de “kantine” van de buschauffeurs van Syntus.

Daar trof Strangeart een in zijn woorden Bangladesh-achtige situatie aan. En aangezien Strangeart altijd zijn camera om zijn nek heeft hangen (zie hem nooit zonder) legde hij de situatie vast op de digitale plaat.

Gelukkig is het van de camera van Strangeart naar Apeldoorn Direct een kleine stap. Want wij zien graag af en toe onze stad door de ogen van Roelof.

Blijkbaar zien ze op het kantoor van Syntus in Doetinchem graag alleen hun eigen werkelijkheid. Want binnen drie uur na plaatsing van het artikel dus het eerste mailtje met het verwijderingsverzoek.

Toch maar even navragen of in Nederland het tonen van een misstand nog steeds onder de persvrijheid valt.

Thomas Bruning, Algemeen Secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten is snel met reageren en kraakhelder, “jullie staan volledig in je recht om deze foto’s te publiceren”.

Onze nieuwe vriend (“als het lastig wordt, dan bel je maar”) adviseert zelfs: “Ik zou vooral ook de brief van Syntus op de site zetten om te illustreren dat ze niet het probleem aanpakken maar feitelijk de boodschapper van het slechte nieuws.”

Dus dat was dat vervelende gevoel. Alsof er een Syntus-trein over ons heen aan het denderen was.

Dus nee Petra, we gaan de foto’s niet verwijderen.

De reden is dat Roelof een misstand in beeld brengt en dat vinden wij een gezonde vrijheid in onze stad. En mocht je willen reageren dan kan dat altijd via de reactieknop onder het artikel. Bijvoorbeeld wanneer jullie dit probleem hebben opgelost. Ik weet zeker dat Roelof dan ook graag mooie foto’s van tevreden Syntus medewerkers komt maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!