Nieuw asfalt voor Deventerstraat

Donderdag 3 juli 2014

Door Redactie

© Google Streetview

 

Het gedeelte van de Deventerstraat tussen het Kanaal en de Zutphensestraat/De Tol krijgt in de zomer een nieuw wegdek. In het kader van het onderhoudsprogramma voor de wegen wordt het oude asfalt verwijderd en nieuw asfalt aangebracht. Aannemer Dura Vermeer start op maandag 21 juli met de werkzaamheden. De klus moet op woensdag 13 augustus gereed zijn.

De Deventerstraat is een belangrijke toegangsweg voor het centrum van Apeldoorn. Er is voor gekozen om het werk in de zomervakantie uit te voeren, omdat de verkeersintensiteit op de Deventerstraat dan minder hoog is. Ook om de overlast voor omwonenden van de nachtelijke werkzaamheden te beperken is gekozen voor de vakantieperiode.

Twee fasen

Er wordt gewerkt in twee fasen. Allereerst wordt tussen 21 juli en vrijdag 1 augustus gewerkt aan het wegdeel van de Deventerstraat tussen het Kanaal en Quarles van Uffordlaan/Oud Veldzichtlaan. Van 6.00 uur tot 19.00 uur is één rijstrook beschikbaar voor verkeer dat de stad uitgaat. Tussen 19.00 en 6.00 uur is het wegdeel volledig afgesloten. Het doorgaande verkeer wordt dan omgeleid via de Wapenrustlaan en Molenstraat-Centrum. In deze week wordt er ook s’nachts doorgewerkt.

Het wegdeel van de Deventerstraat tussen Quarles van Uffordlaan/Oud Veldzichtlaan en Zutphensestraat/De Tol wordt van maandag 4 augustus tot en met woensdag 13 augustus aangepakt. Dit deel van de Deventerstraat is dan afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Quarles van Uffordlaan en Wapenrustlaan. Er wordt dan alleen overdag gewerkt aan de weg

Woningen en bedrijven aan de Deventerstraat blijven via de parallelwegen bereikbaar. Ook fietsers kunnen ‘normaal’ gebruik blijven maken van de parallelwegen.

Meer info is te vinden op www.apeldoorn.nl/asfaltwerkzaamheden-deventerstraat

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?