Nieuw vertrouwd geluid in de binnenstad van Apeldoorn

Donderdag 3 september 2015

Door Redactie

Frans Pieter Meilink

De 23-jarige Robin Hendriks uit Zuid-Holland rijdt vrijwel elke zaterdag met zijn ‘Scala’ richting Apeldoorn om het winkelend publiek een plezier te doen met zijn nieuwste aanwinst; een groot dansorgel dat later verbouwd is tot straatdraaiorgel.

Dit bijzondere orgel heeft 30 jaar lang bij privéverzamelaars rondgezworven (waaronder in Denemarken en België). Vanaf 1 juni is Robin Hendriks de trotse eigenaar van dit instrument. Daarbij is hij ook sinds 1 augustus 2015 de nieuwe vergunninghouder van Apeldoorn, zodat hij daar kan spelen met zijn draaiorgel.

Robin Hendriks en zijn draaiorgel zijn al erg geliefd in Apeldoorn. Zo verteld hij: “We hebben al erg leuke reacties gehad van het winkelend publiek. Iedereen is weer blij om een draaiorgel te horen. Laatst kwam er iemand op me af en vroeg: “Gaan jullie dit elke week doen?” Ik zeg: “Ja mevrouw” “Mooi, dat zal eens tijd worden!”. Een andere reactie was: “Dit hebben we echt gemist.”

Vaak word ik geholpen door een goede vriend Frans (zie foto) en een jongen in een rolstoel “mijn grote fan” Michel! Hij is ook bekend van de vorige orgelman van Apeldoorn, de heer Peter Hurenkamp. Veel mensen hebben het over hem, waar ik alleen maar zeer veel respect voor kan hebben. Ik hoop in zijn voetsporen te mogen treden en later bij veel evenementen in Apeldoorn aanwezig te zijn.

Maar het aller belangrijkste is, dat mensen weer van de vertrouwde klanken van het draaiorgel genieten!” Tot ziens op zaterdag in de binnenstad!

Voor meer informatie www.draaiorgeldescala.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!