Nieuwe brug bij Zwitsalterrein in aanbouw

Donderdag 17 mei 2018

Door Daniel van Harmelen

Een nieuwe brug over het Apeldoorns Kanaal moet Kanaal Noord en het nieuwe stadsstrand met elkaar verbinden. De werkzaamheden duren tot eind mei. Vanaf dan kunnen wandelaars en fietsers zonder omwegen direct naar het Zwitsalterrein. Op dit moment verraadt alleen een touwtje waar de brug komt.

De brug wordt onderdeel van een uitgebreider plan voor het Zwitsalterrein, met onder andere stadsstrand SOAP, een evenemententerrein, dagactiviteiten en op de lange termijn zelfs woningbouw. De brug is naar verwachting eind mei klaar. Voor de werkzaamheden zijn een deel van Kanaal Noord en een fietspad langs het Zwitsalterrein afgesloten.

Maximaal 15 jaar

De brug zal er naar verwachting maximaal 15 jaar liggen, vertelde Gerrit Gilissen van Projectbureau Zwitsal in september 2017 al. Er is bewust bezuinigd op de brug om over (ongeveer) 15 jaar een nieuwe brug aan te kunnen leggen. Dan zou er een ophaalbrug voor in de plaats moeten komen. Dat is bij drie andere bruggen in Apeldoorn inmiddels al gebeurd.

De gemeente Apeldoorn besloot in 2014 om drie oude bruggen te vervangen door ophaalbruggen, om ruimte te maken voor eventuele scheepvaart. De plannen voor het bevaarbaar maken van het Apeldoorns kanaal liggen inmiddels in de ijskast nadat bleek dat het project meer dan 120 miljoen euro zou gaan kosten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

SOAP Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!